„Flying Saucer Gang“ lyderiai: „Tikra muzika gimsta garaže“

„Flying Saucer Gang“ lyderiai: „Tikra muzika gimsta garaže“

Dažnam šiuolaikinės lietuviškos muzikos mylėtojui „Flying Saucer Gang“ pavadinimas yra jau gerai žinomas. 2017 metais brolių Remigijaus-Remio ir Germano-Gamkos Daškevičių įkurta grupė į koncertus surenka tūkstančius repo gerbėjų, o naujausias jų singlas „Tuk Tuk“ Youtube platformoje surinko jau beveik 700 000 peržiūrų. Laidoje „Mano pramogos VEIDAI“ broliai atviravo apie muziką, populiarumą bei pomėgius.

„Flying Saucer Gang“ grupės narys Germanas prasitarė, jog jį visada žavėjo kosmosas ir žvaigždės, tačiau grupės pavadinimas su ateiviais susietas ne vien dėl to. „Žanras, nuo kurio mes pradėjome yra Space Trap‘as. Naudojami garsai, futuristiniai elementai, vokalo efektai, kuriantys kosmoso potekstę, tarsi tai būtų kažkas neregėto, nematyto,“ pakomentavo Remigijus. Vaikinai išsidavė, jog pradinis grupės pavadinimo variantas buvo visai ne „Flying Saucer Gang“, o paprastesnis – „Alien Gang“. „Mes tiesiog jį šiek tiek patobulinom, padarėm unikalesnį, tačiau dabar mums labiausiai patinka grupę vadinti tiesiog FSG, patogiausia visiems ištarti,“ juokėsi Remis.

Grupė į populiarumo viršūnes kelią prasiskylė tradiciniais metodais – muzika bei atkakliu darbu. Paklausti, ar nebuvo minčių jėgas išbandyti televizijos projektuose, broliai sutarė – tai ne jiems. „Dave Grohl iš grupės „Nirvana“ yra pasakęs, kad tikra muzika, tikri projektai gimsta garaže, nemokant grot, tabaluojant stygom, kažką bandant išrast, o ne loterijose prieš kameras ir tūkstančius žmonių,“ savo sekama filosofija pasidalino Remis, tačiau pabrėžė, kad ir toks kelias į sėkmę nėra blogas. „Kiekvienam savo. Tiesiog mūsų požiūris ir noras buvo viską pasiekti natūraliu keliu.“

Taigi, kur jų populiarumo paslaptis? „Mes atnešėm kažką naujo ir įdomaus, spalvų. Pataikėm į jaunų žmonių subkultūrą, kuri tuo metu buvo dar gimimo stadijoj, atsiradom pačiu laiku, kai atsirado ir poreikis tokiai muzikai Lietuvoje,“ sakė Remigijus. „Lietuvos reperiai ėjo per liūdnesnę, gruzovą pusę, o mes norėjom kažko linksmo ir panašu, kad atsirado, kam patiko,“ pridėjo Gamka.

Populiarumu nesiskundžiantys vaikinai prakalbo ir apie finansus bei atskleidė, jog pagrindinis jų pragyvenimo šaltinis – muzika, tačiau pridėjo, jog uždarbis labai priklauso nuo požiūrio. „Viskas labai priklauso nuo to, kiek dirbi, kokius pasirinkimus darai. Ar renkiesi labiau piniginius projektus, ar meninius, ar sugebi suderinti ir meninę, ir finansinę puses. Mano nuomone Lietuvoje nedaug kas stengiasi suderinti šias abi puses ir dažniau yra linkę nukrypti į kurią nors vieną pusę - arba tai jau avangardinis menas, arba dirbama visiškai dėl finansų. Bet manau, kad labai svarbu šiuos abu dalykus derinti ir tai darydamas gali bet kur gyventi iš muzikos,“ samprotavo Germanas.

Broliai atskleidė, jog jų kūrybos viršūnė – dar ateity. Paklausti, koks, jų nuomone, yra geriausias FSG kūrinys, abu atsakė, jog mėgstamiausi kūriniai – dar neišleisti. Remis labiausiai nekantrauja pristatyti kūrinį „Paryžius“, o Gamka, nors ir sutiko, jog minėtasis kūrinys tikrai patinka ir jam, išskyrė nestandartinio skambesio dainą „Betonas.“- „Coming Soon,“ juokėsi Remis.

Broliai taip pat užsiminė ir apie daugiau planų. Netolimoje ateityje FSG planuoja gyvo garso koncertą internete. „Tai išradingas būdas kovoti su susidariusia problema,“ sakė Germanas. „Nors mums koncertų trūksta dėl akivaizdžių priežasčių, nes tai yra mūsų darbas, aistra, žmonėms to irgi reikia, trūksta. Tūkstančiai žmonių nuolat lankydavosi koncertuose, net milijardai pasaulio mastu, o dabar iš jų tai atimta. Todėl, jei jau negali dalyvauti vietoje, dabar gali bent namuose pasidaryt tą savo mini festivalį ir pajausti tikrą koncertinį ryšį per ekraną,“ teigė Remigijus.

Koks, anot brolių, yra grupės „Flying Saucer Gang“ klausytojas, ką mano apie Lietuvos muzikos kultūrą, kodėl panelės jiems atriša batus bei ar eis Germanas atlikti privalomos karinės tarnybos - sužinosite laidoje „Mano pramogos VEIDAI“ jau šį sekmadienį 21.00 val. per „Delfi TV“.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder