FC Baseball pristato albumą: „Kai galvodavau, kad gana muzikos – kažkas nutikdavo“

FC Baseball pristato albumą: „Kai galvodavau, kad gana muzikos – kažkas nutikdavo“

Jau šiandien visose muzikos platformose galima rasti naujutėlį 10-ies lietuviškų dainų albumą „Lùna“, kurį su džiaugsmu pristato Tautvydas Gaudiešius. Gerbėjai jį dar ilgai vadins kaip anksčiau – Junior a, tačiau atlikėjas praeitą savaitę paskelbė turintis naują savojo alter ego vardą – FC Baseball. 

Tautvydas paaiškino, kad Junior a kuriam laikui išleidžia kūrybinių atostogų, ir pasineria į kitokią – FC Baseball kūrybą, kuri plukdo jo muzikinę valtį į laimingą muzikinę pradžią, kai buvo tik gitara ir svajonė praplėsti kambario sienas. „Iš pradžių man net nerūpėjo muzika. Kaip ir visi paaugliai tiesiog ieškojau savęs. Jaučiau, kad man neužtenka realybės – aš noriu daugiau. Piešti nemokėjau, tai – sesers talentas. Šokti nepatiko, vaidinti nebuvo kur. Groti gitara ir dainuoti? Atrodė, kad tai puiki išeitis. Tai buvo mano bilietas į kitą pasaulį“, – pasakojo T. Gaudiešius-FC Baseball.

Pastarieji jo metai buvo pernelyg intensyvūs. Norėjosi katapultuotis ir  nusileisti į ramybės oazę, atsiribojus nuo Junior a išvystyto tempo. Populiarus muzikos kūrėjas ir atlikėjas neslepia – ne kartą yra mąstęs, kad gal viskas – užteks. „Bet kai tik taip pagalvodavau, kažkas vis nutikdavo. Įsiveliu į negerus dalykus, po to, atrodo, viskas ima suktis ir nurimsta tik tada, kai atsisėdu tamsiame kambaryje ir rašau dainą. Kažkas mane saugo. Bet už tą saugumą liepia muzikuoti“, – šypsosi jis.

Visiškai šviežias darbas – 10-ies lietuviškų dainų albumas „Lùna“. „Sunku apibūdinti žanrą. Nemėgstu savęs varžyti, netelpu į rėmus. Viskas, kas vyksta muzikaliai, tiesiog tarnauja dainai. Iš vienos pusės, procesas atrodo toks pat, kaip ir mano ankstesniame projekte. Viskas vyksta žaidimo forma. Kuo labiau atsipalaiduoji – tuo daugiau laimi. Pirmas ir ryškiausias skirtumas – kalba“, – pasakoja FC Baseball.

Tai – jau ketvirtas Tautvydo darbas, įgyvendintas kartu su muzikos prodiuseriu Jokūbu Tulaba: anksčiau jie įrašė du mažuosius Junior a albumus, karantino metu išleido bendrą šokių muzikos dainą.

„Kai nusiunčiau jam nuorodą į slaptą dešimties dainų grojaraštį, kuriame dainuoju lietuviškai ir groju gitara, Jokūbas sureagavo vienu žodžiu – „nustebinai“. Už poros savaičių susikrovęs visus daiktus jau važiavau į Vilnių ir netrukus jo studijoje Naujamiestyje pradėjome darbus, – prisimena FC Baseball. – Gėrėme daug kavos ir kalbėjomės. Tai buvo pats sklandžiausias ir maloniausias įrašų procesas, kuriame man yra tekę dalyvauti. Viskas užtruko kiek daugiau nei 2 mėnesius. Kurti muziką, rašyti dainas, atlikti jas žmonėms iš esmės yra labai gražūs dalykai, bet tokių kūrybinių partnerysčių metu pajauti dar kitokį kūrybinį džiaugsmą. Be galo džiaugiuosi, kad galiu kurti su Jokūbu. Tikiu, kad dar nuveiksime daug gražių dalykų. Kol kas man labai daug laimės suteikia šis albumas, kuriam atidavėme visą širdį.“

Tautvydui buvo keista palikti „kūrybinį burbulą“, bet darbams pasibaigus pagaliau vėl galėjo skirti laiko pasiilgtam artimųjų ratui, atsipūsti.

„Aplankiau tėvus Plungėje, išvaikščiojau visą Vingio parką, sudalyvavau keliuose smagiuose vakarėliuose, sugrojau paskutinius Junior a koncertus. O dabar prasideda naujas etapas. Laukiu, kada galėsiu grįžti ant scenos. Šįkart – su gitara rankose. Bus smagu“, – žada atlikėjas.

Belaukiant gyvų pasirodymų, nemažiau smagu bus palyginti ankstesnę Junior a ir naujausią FC Baseball kūrybą: prieš savaitę oficialiai buvo pristatyta titulinė albumo „Lùna“ daina „Už Krašto“, o nuo šiandien jau ir visas albumas pasiekiamas interneto muzikos platformose.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder