"Eurovizijos" atrankoje - ir klaipėdiečiai

"Eurovizijos" atrankoje - ir klaipėdiečiai

Prieš pat Naujuosius metus pasibaigus paraiškų teikimo laikui paaiškėjo, jog dėl teisės atstovauti Lietuvai 2012-ųjų dainų konkurse "Eurovizija" susirungs 47 kūriniai. Tokį skaičių patvirtino konkurso rengėjai - Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija. Tarp pretendentų yra ir keletas klaipėdiečių.

Uostamiesčiui "Eurovizijos" atrankose atstovaus nebe pirmą kartą konkurse dalyvaujanti Monika Linkytė su daina "Happy", pernai atrankoje sužibėjusi Liepa Mondeikaitė su kūriniu "Viena", televizijos laidoje "Lietuvos talentai" suspindęs Jurijus Veklenko, atliksiantis kūrinį "Tu ne viena", Klaipėdos klubinėtojams gerai pažįstami "Sounds` Engineers feat. Natalie" su daina "Blind".

Šiemet kandidatų sąraše pašykštėta garsesnių Lietuvos muzikos padangės vardų.

Konkursą apleido ilgamečiai atrankų dalyviai - Rūta Ščiogolevaitė, Aistė Pilvelytė ir kiti.
"Eurovizijoje" sėkmę šiemet bandys dainininkė Sati, atlikėjai Vaidotas Baumila bei Donny Montell (Donatas Montvydas), taip pat visas būrys įvairiuose muzikiniuose realybės šou kadaise suspindėjusių žvaigždučių - Vudis, Laisva, Baiba Skurstene, Donata Virbilaitė, Valdas Maksvytis.

Savo laimę nebe pirmą kartą bandys ir ilgamečiai muzikinės scenos vilkai grupės "Laiptai", "Merlin". Beje, šiųmetinėje "Eurovizijos" atrankoje ir vėl pasirodys daug dėmesio pelnęs juokdarys Gaudentas Janušas. Didelį būrį dalyvių taip pat papildys "Eurovizijos" atrankose savo laimę jau bandę bei žiūrovams dar nepažįstami dalyviai.

"Eurovizijos" dainų konkurso atranka, kurią transliuos Lietuvos televizija, prasidės po mėnesio. Nacionalinės atrankos nugalėtojas su dar 39 šalių atstovais "Eurovizijoje", kuri šiemet vyks Azerbaidžano sostinėje Baku, dalyvaus gegužės 22-26 dienomis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder