„Eurovizija“ pritariančiosios vokalistės akimis: tokioje vietoje dar neteko dainuoti

„Eurovizija“ pritariančiosios vokalistės akimis: tokioje vietoje dar neteko dainuoti

Nors didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje Lietuvos pasirodymo metu matome tik atlikėją Ievą Zasimauskaitę bei jos vyrą Marių Kiltinavičių, ne mažiau atsakingas vaidmuo tenka ir pritariančiajai vokalistei Akmėjai Brūzgei. Ji LRT.lt portalui papasakojo, iš kokios perspektyvos pasirodymo metu visą „Eurovizijos“ sceną ir kas ją labiausiai stebina šiame konkurse.

„Kai atėjau į pirmą repeticiją „Altice“ arenoje, ėmiau svarstyti, kaip pavyks sudainuoti. Dar neteko dainuoti tokioje vietoje“, – taip, pamačiusi savo darbo vietą „Eurovizijos“ arenoje Lisabonoje, ėmė svarstyti A. Brūzgė. Lietuvos atstovei I. Zasimauskatei pritarianti vokalistė papasakojo konkurso metu stovinti beveik prie įėjimo į sceną. Tačiau vos pabandžius sudainuoti „When We`re Old“ didžiojoje arenoje, anot A. Brūzgės, viskas stojo į savo vietas.

„Dažniausiai atsisuku į atlikėją, seku jo lūpas ir pagal tai dainuoju. O dabar galvojau, kaip man reikės pataikyti, kad mūsų žodžių tarimas sutaptų. Bet stebint per televizorių, pavyksta sudainuoti. Prieš save matau ekraną, iš nugaros matau pagrindinį atlikėją. Visi kitų šalių pritariantieji vokalistai stovi taip pat“, – pasakoja A. Brūzgė.


Asmeninio archyvo nuotr.

Nors faktiškai pritariančioji vokalistė į sceną nelipa, jausmas per pasirodymą – ne ką mažesnis, nei stovint prieš žiūrovus. Dėl to ir dainuoti eina apsirengusi ne kasdieniais rūbais. „Dainuodama vilkiu suknele. Galėčiau eiti apsirengusi maišu arba nuoga, ir niekas nepastebėtų. Bet koncertinis apsirengimas duoda kitokį jausmą – juk esi ne namuose. Apranga padeda nusiteikti. Pasigrimuoju tikrai nedaug, ne taip, kaip kituose koncertuose, bet šiek tiek pasidažau. Juk paskui mus filmuoja ir žaliajame kambaryje, tad negaliu ten eiti su dušo kepuraite“, – juokauja A. Brūzgė.

Ši „Eurovizija“ pritariančiajai vokalistei – pirmoji. Nors, tiesa, pakviesta važiuoti į Lisaboną ji šiek tiek sudvejojo dėl su vyru Jurgiu Brūzga auginamų dviejų dukrų. „Kai manęs paklausė, ar važiuosiu į konkursą, ėmiau svarstyti, jog turiu du vaikus, vienam jų – vos devyni mėnesiai. Buvo ir minčių atsisakyti. Esu labiau mama nei karjeristė. Pasitarėme su Jurgiu, pasakiau, jog jei jis apsiima prižiūrėti mažąją, važiuojame. Juk tokia galimybė nedažnai pasitaiko“, – prisimena A. Brūzgė.

Ji pridūrė, kad dar vienas paskatinimas buvo visa kartu vykstanti komanda: „Važiuoti į tokią gražią šalį su tokia smagia komanda – negali būti geresnės dovanos.“

A. Brūzgė tvirtina visuomet kartu su sutuoktiniu stebinti „Eurovizijos“ konkursą, tačiau stebėdama koncertus per televizorių, susidarė kiek kitokį įspūdį. „Per televizorių atrodydavo, kad „Eurovizija“ – kažkoks kosmosas su nerealia scena ir neįmanomu kiekiu žiūrovų. Fantazijose šis konkursas atrodė dar labiau grandiozinis. Pamačiusi sceną supratau, kad ji didesnė, nei „Žalgirio“ arenos, bet pats arenos dydis panašus, įgarsinimas taip pat panašus. Lietuvos atrankoje turime labai panašių dalykų.

Tik vienas dalykas, kuris mane nustebino – čia dirbančių žmonių kiekis. Viskas yra taip sustyguota, kiekviename taške pasitinka daugybė skirtingų žmonių, kai rodomi atlikėjų pristatomieji atvirukai, į sceną sulekia keliasdešimt žmonių, kurie keičia dekoracijas akimirksniu. Kulisinis darbas padaro didžiulį įspūdį“, – pripažįsta A. Brūzgė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder