Edgaras Lubys savo mieste žada būti ir lyriškas, ir ekspresyvus

Edgaras Lubys savo mieste žada būti ir lyriškas, ir ekspresyvus

Scenoje puikiai pažįstamas veidas Edgaras Lubys, pristatydamas savo naują albumą „Tu – dalis manęs“, nepamiršta ir savo gimtojo miesto Klaipėdos. Čia bus galima išgirsti vieną iš albumo pristatymo koncertų. Atlikėjas atvirauja, jog būtent šis koncertas jam kelia didžiausią jaudulį. Atsakydamas į kelis klausimus dainininkas dalijasi savo mintimis apie savo muziką, sentimentus gimtajam miestui ir žada klaipėdiečiams įsimintiną koncertą.

Gimėte, augote ir muzikinę veiklą pradėjote Klaipėdoje. Kokia buvo jūsų kūrybinio kelio pradžia?

Jaučiau poreikį muzikai nuo mažens, dainuoti ir muzikuoti pradėjau dar vaikystėje. Kartodavau mamos dainuojamas dainas, tad galima sakyti, mano pirmoji muzikos mokytoja buvo mama. Vėliau, paauglystėje, susidomėjau sportu, traukė ir aktorystė, režisūra, tačiau kai atsirado gitara, nieko kito nebenorėjau. Tuomet mane pasiglemžė muzika. Pirmąsias dainas sukūriau būdamas penkiolikos ar šešiolikos. Instrumentas man buvo savirealizacijos priemonė - vos pradėjau groti, iškart pradėjau ir kurti.

Kaip manote, ar miestas, kuriame užaugote, turi įtakos Jūsų kūrybai?

Klaipėda visada užima dalį mano širdies. Tai miestas, kuris turi savo dvasią, savo aurą. Turiu labai daug gerų prisiminimų, susijusių su Klaipėda. Visos gatvės, visi šaligatviai man pažįstami ir artimi. Žinoma tai kelia sentimentus, kurie atsispindi mano kūryboje.

Jūsų naujame albume yra daina pavadinimu „Mėlynam mieste“. Ar ši daina ir yra apie Klaipėdą?

Taip, ši daina parodo, kaip aš matau savo gimtąjį miestą. Klaipėda man yra mėlynas miestas - jūra, vanduo, žuvėdrų klyksmas, vėjas...

Prieš daugiau nei metus paskelbėte, jog atsisakote „Amberlife“ slapyvardžio ir norite būti žinomas savo tikruoju vardu. Kodėl atsikratėte visų slapyvardžių ir tapote tiesiog Edgaru Lubiu?

Tai įvyko natūraliai, nebesinorėjo jokių slapyvardžių. Tiesiog dirbau su žmonėmis, kurie prisidėjo prie grupes „Amberlife“ sėkmės, o dabar dirbu su kita komanda, kitais muzikantais. Tai yra mano naujas muzikinis etapas.

O kuo skiriasi Edgaras Lubys nuo „Amberlife“?

Tą gali pasakyti klausytojas, paklausęs mano dainų. Ko gero, kaip ir kiekvieno kuriančio žmogaus, taip ir mano kūryba nėra statiška. Ji keičiasi kartu su manimi.

Pristatydamas albumą teigėte, jog grįžtate prie šaknų. Ar tai yra sunku? Su kokiais išbandymais susiduriate?

Sakydamas „prie šaknų“, turėjau omenyje pačią kūrybą. Aš tam tikra prasme nustojau eksperimentuoti. Albumas „Tu - dalis manęs" įrašytas klausantis savo širdies. Gal tapau atviresnis ir grįžau prie to jaunatviško naivumo ir „pirmoko mąstymo" kūryboje. Tai yra labai svarbu kiekvienam kurėjui – neprarasti „pirmoko mąstymo“. Visada jausti kūrybinį alkį, viską daryti taip, tarsi darytum pirmą kartą.

Esate žinomas, kaip atviras ir nuoširdus atlikėjas. Koks jausmas atsiverti publikai? Ką jaučiate atiduodamas savo emocijas ir parodydamas kūrybą?

Tam reikia drąsos. Reikia nebijoti būti emociškai nuogam. Kartais grojant ant scenos geriau suklysti, bet atiduoti širdį. Kai esi nuoširdus, žmonės Tave priima tokį koks esi. Stengiuosi nebijoti būti kritikuojamas ar nušvilptas, tiesiog atsiduodu publikai. Tai yra tam tikra tarnystė. Bet pati tarnystė nėra nieko menko ar smerktino, tai labai kilni savybė.

Daug kas galvoja, kad jūsų koncertuose skamba rami, lyriška muzika, bet pirmuosiuose turo koncertuose susirinkusieji pamatė kitokį jūsų veidą – programoje daugiau ekspresyvių, trankių dainų. Ar jūsų autoriniuose koncertuose atsiskleidžia tikrasis Edgaro Lubio veidas?

Na, aš mėgstu romantišką, lyrišką muziką, bet tai nereiškia, kad esu visiškas atsiskyrėlis ir asketas. Tranki muzika irgi gali būti gili ir emocionali. Kviečiu ateiti į mano koncertą ir ten galėsite patys tai išgirsti.

Iki šiol vykę albumo „Tu – dalis manęs“ koncertai kituose miestuose buvo itin sėkmingi, klausytojai dalijasi geriausiais įspūdžiais. Ar koncertuodamas Klaipėdoje jaučiate kitokią atmosferą, nei kituose miestuose?

Man visada sunkiau groti artimiems žmonėms, tuomet jaučiu didesnę atsakomybę. Žinau, kad ir koncerte Klaipėdoje bus daug artimųjų, tad, manau, bus nemažai jaudulio. Bet juk tai žmogiška, ar ne? Klaipėda man yra ypatingas, gimtasis miestas, todėl, manau, patirsime pačias geriausias emocijas – tiek mes ant scenos, tiek pasiklausyti atėjusi publika.

O ar klaipėdiečiai gali tikėtis staigmenų jūsų koncerte?

Vien tai, jog pasirodė ilgai lauktas albumas bei turas - jau yra staigmena. Todėl kviečiu visus - grosime trankiai, emocingai, romantiškai ir ekspresyviai. Mes su grupe laukiame Jūsų!

Edgaro Lubio albumo “Tu – dalis manęs“ pristatymo koncertas Klaipėdos koncertų salėje įvyks jau balandžio 24 d. Bilietus įsigyti galima bilietai.lt ir Klaipėdos koncertų salės kasoje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder