Edgaras Lubys naujausią albumą nusprendė dovanoti kraujo donorams

Edgaras Lubys naujausią albumą nusprendė dovanoti kraujo donorams

Naujausią savo albumą ir jo pristatymo koncertinį turą pavadinęs „Tu – dalis manęs“, dainininkas Edgaras Lubys nusprendė pakviesti dalintis ne tik muzika. Šiandien kartu su Nacionaliniu kraujo centru Edgaras pakvietė visus neabejingus tapti neatlygintinais kraujo donorais, o už tai net 6-iuose Lietuvos miestuose dovanos naujausią savo albumą.

„Atskiro albumo pristatymo nebus – mano muzikos klausytojai yra geriausi vertintojai, todėl vos vakar rankas pasiekusias albumo kopijas pirmiausia noriu padovanoti tiems, kam nėra svetima dalintis gerumu“, - akcijos idėją pristatė Edgaras Lubys.

Pasak jo, geriausi dalykai vis dėlto nėra matuojami atlygiu. „Šis albumas vadinasi „Tu – dalis manęs“. Kiekvienas mano muzikos klausytojas yra dalis manęs, kaip ir kiekvienas kraujo donoras simboliškai tampa dalimi kito, į nelaimę pakliuvusio, žmogaus dalimi. Be to, tai pirmasis mano albumas skambantis tik lietuviškai, tad ir dovanosiu jį kraujo duodantiems pirmąjį kartą“, - albumo ir akcijos pristatyme sakė Edgaras Lubys.

„Kraujas – tai, visų pirma, gyvybė, todėl be galo svarbu, kad kuo daugiau žmonių suvoktų donorystės svarbą, domėtųsi, diskutuotų ir, pagaliau, ryžtųsi dovanoti kraujo. Nepaprastai džiugu, kad pagalbos ranką bėdos ištiktiesiems jau ne pirmą kartą tiesia garsūs žmonės, kurie savo pavyzdžiu skatina ir kitus prisidėti prie donorystės,” – sako VšĮ Nacionalinio kraujo centro direktorė Joana Bikulčienė.

Pasak jos, nors Lietuvoje pastebimas neatlygintinų kraujo donorų skaičiaus augimas, tačiau kol kas statistika nėra labai guodžianti. Šiuo metu Lietuvoje iš 60 proc. galinčių būti kraujo donorais, kraujo duoda tik apie 6 proc. žmonių. „Dėkodama dainininkui Edgarui Lubiui, tikiu, kad vis daugiau mūsų šalies gyventojų ryšis ir prisijungs prie neatlygintinų kraujo donorų būrio,” – renginyje kalbėjo Joana Bikulčienė.

Šiandien Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje, o penktadienį - Marijampolėje Nacionalinio kraujo centro filialuose pirmieji 10 neatlygintinų kraujo donorų, duodančių kraujo pirmą kartą, be Nacionalinio kraujo centro dovanėlių, gaus ir albumą „Tu – dalis manęs“ su Edgaro autografu. Na, o tie, kuriems albumų neužteks, dalyvaus loterijoje, kurioje bus galimybė laimėti bilietus į Edgaro Lubio turo koncertus kiekviename mieste. Daugiau informacijos apie loteriją – Nacionalinio kraujo centro tinklapyje www.kraujodonoryste.lt.

Paklaustas, ar pats jau davė kraujo, dainininkas apgailestavo, kad dėl sveikatos problemų negali to padaryti. „Su pavasariškai vėsiais orais užklupo ir peršalimas, kurį bandau suspėti išsigydyti iki pirmojo turo koncerto, vyksiančio šį penktadienį Kaune. Bet visiškai pasveikęs ir pats prisijungsiu prie neatlygintų kraujo donorų“, - pažadėjo Edgaras Lubys.

Nacionalinio kraujo centras primena, kad kraujo donorais gali būti sveiki asmenys nuo 18 iki 65 metų amžiaus, nesergantys lėtinėmis, širdies kraujagyslių ligomis ar cukriniu diabetu. Kraujas imamas į sterilius, vienkartinius plastikinius maišelius, instrumentai ir darbo priemonės yra naudojami tik vieną kartą, todėl nėra net menkiausios rizikos užsikrėsti. Lietuvos kraujo centruose nuolat stebimi ir vertinami donorų sveikatos rodikliai. Lietuvos bei kitų šalių ilgametė patirtis liudija, kad kraujo donacija neturi neigiamos įtakos donorų sveikatai. Kraujo davimai stimuliuoja kaulų čiulpų funkciją, stiprina žmogaus imunitetą ir gerina kraujotaką.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder