Džiazo mieste duris atveria klubas "Jazzpilis"

Džiazo mieste duris atveria klubas "Jazzpilis"

Pilies g. 6-ajame name, kurį puošia ryškus Klaipėdos pilies džiazo festivaliui skirtas, grafitis jau rytoj 20 val. duris atvers geros muzikos klubas "Jazzpilis". Klubo įkūrėjai žada, jog čia skambės intelektuali ir kokybiška muzika.

"Jazzpilis" bus klubas, skirtas brandžiam žmogui, kuris žino, kas yra gera muzika. Tai ne "pub'as", ne naktinis klubas, tai - muzikos namai, kuriuose penkias dienas per savaitę nuo antradienio iki sekmadienio ryto skambės itin gera gyva muzika.

Atidarymo vakarą (vasario 18 d.) "Jazzpilyje" organizuojamas nemokamas koncertas, kuriame pasirodys jungtinės Klaipėdos muzikantų pajėgos. Jau kovo mėnesį "Jazzpilio" scenoje planuojamas pirmas tarptautinis projektas - koncertuos išeivis iš Graikijos, Amerikos džiazo žvaigždė Petrosas Klampanisas. Balandį čia koncertuos trio iš Izraelio, daug itin ryškių žvaigždžių klube pasirodys rudenį, tačiau jų koncertai kol kas neanonsuojami.

Tarptautiniai muzikiniai projektai naujajame klube planuojami kartą per mėnesį. Juos "Jazzpilio" komanda organizuoja kartu su partneriais - džiazo klubu "Jazz Cellar 11" iš Vilniaus, klubais iš Latvijos, Estijos.

"Galime užtikrinti, kad į Klaipėdą pradės važiuoti tikrai ryškios džiazo muzikos žvaigždės. Rusai, skandinavai, latviai klube pristatys šokiams skirtą muziką - perdirbtas žinomų kūrinių versijas", - sakė klubo įkūrėjai.

Žadama, kad "Jazzpilis" stebins klaipėdiečius ir miesto svečius ne tik kokybiška muzika, bet ir interjeru. Klubas įkurtas buvusiame Baltijos laivų statyklos valgyklos pastate, jo interjeras - industrinis, tačiau sušildytas rankų darbu, ryškiomis spalvomis. Tai viena iš priežasčių, kodėl statybų darbai užtruko net devynis mėnesius.

Išskirtinio grafičio ant pastato eksterjero dailininkas Edvardas Šeputis ištapė ir "Jazzpilio" interjerą. Didžiausią dėmesį ir investicijas klubo kūrėjai skyrė scenos įrangai ir akustikai, su garso įranga dirbo specialistai iš Vilniaus. Klubas nėra perkrautas daiktų, kad jie netrukdytų klausytis muzikos.

Klausytojams įrengta 110 vietų, kurios išdėstytos keliose zonose. Sėdėti galima prie paprastų stalų, "lounge" zonoje ant minkštų fotelių ar sofų, prie didelio baro. Mėgstantiems stovėti įrengti mobilūs stalai be sėdimų vietų. O mėgstantys šokti galės pasireikšti šokių aikštelėje.

Vasarą šalia klubo planuojama atidaryti lauko terasą.

"Jazzpilio" meniu nėra karštų patiekalų, tik užkandžiai. "Jeigu gerbi muzikantą, negali pjaustyti karbonado jam grojant", - įsitikinę klubo įkūrėjai.

Anot pašnekovų, virtuvės šefas naujajame klube taip pat yra kūrėjas. Tad meniu bus kitoks nei įprasta ir dažnai keisis.

"Siekiame kūrybiško požiūrio ir santykio visose srityse. Tikime, kad nuoširdumas ir meilė muzikai padės mums augti", - sako "Jazzpilio" šeimininkai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder