Dainininkės Notos portretas fotografei pelnė tarptautinį pripažinimą

Dainininkės Notos portretas fotografei pelnė tarptautinį pripažinimą

Pirmoji profesionali dainininkės Notos fotosesija ir jos metu užfiksuotas portretinis kadras pelnė tarptautinį apdovanojimą jo autorei – klaipėdietei fotografei Viktorijai Vaišvilaitei-Skirutienei.

Tarptautinės fotografų asociacijos (SWPP) apdovanojimą už geriausią metų portretinę nuotrauką ("Portrait Avant Garde Photographer of the Year") autorė atsiėmė Londone vykusiame kasmetiniame organizacijos renginyje. Be šio įvertinimo klaipėdietė fotografė pelnė aukščiausius titulus dar 5-iose nominacijose, konkurencinėje kovoje įveikusi beveik 13 tūkst. apdovanojimams pasiūlytų fotokadrų. Dėl prestižiniais laikomų apdovanojimų kasmet varžosi daugybė fotografų iš visų pasaulio kraštų.

Geriausia metų portretine nuotrauka pripažintame kadre – pirmojo dainininkės Notos vaizdo klipo „Mano dainoje“ filmavimo akimirka. Specialiai dainos vaizdo iliustracijai sukurtoje „popierinėje“ aplinkoje 15-metė scenos debiutantė šėlioja su dažais ir teptukais. Po filmavimo Lietuvos publika išvydo ne tik įdomų vaizdo klipą, bet ir įspūdingą V. Vaišvilaitės-Skirutienės fotografijų seriją.

„Dažniausiai savo fotografijų herojes-moteris „nusipiešiu“ pati, taip jas tarsi prižadindama portretui. NOTA - jaunutė, pati dar net nežino, kiek daug grožio joje. Po kiekvieno teptuko prisilietimo ji vis labiau skleidėsi, o po to, kol kūrėme portretus, ji piešė pati, netruko panirti į kūrybinę būseną. Visa, ką darė, atrodė taip organiška. Žiūrėjau per objektyvą ir visiškai ja tikėjau“,- po fotosesijos sakė jos autorė V. Vaišvilaitė-Skirutienė. Vaizdas, kuriuo patikėjo fotografė, įtikino ir reiklius pasaulinio konkurso vertintojus.

Pirmuoju fotokrikštu tuomet liko patenkinta ir Nota, praėjusį pavasarį dar tik nedrąsiai svajojusi apie dainininkės karjerą. Nepraėjus net metams jaunoji atlikėja taip pat gali pasidžiaugti savo kūrybos vaisiais – per metus įrašytos trys naujos dainos, joms nufilmuoti klipai. Nota buvo pakviesta dalyvauti šiemetinių Lietuvos muzikos apdovanojimų M.A.M.A. programoje, nominuota „Metų proveržio“ apdovanojimui. Artimiausiuose Notos planuose – koncertinis turas per Lietuvą su profesionalių muzikantų ir šokėjų trupe. Jam atlikėją įkvėpė sėkmingas bendradarbiavimas su Klaipėdos valstybinio muzikinio tetaro baleto trupės vadovu Aurelijumi Liškausku rengiant originalius pasirodymus TV projektams.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder