Andrius Mamontovas pristato dainos „Kitoks pasaulis 2017“ vaizdo klipą

Andrius Mamontovas pristato dainos „Kitoks pasaulis 2017“ vaizdo klipą

Šiemet penkiasdešimtmetį švęsiantis ir išskirtinį koncertą „AM50“ surengsiantis Andrius Mamontovas pristato dainos „Kitoks pasaulis 2017“ vaizdo klipą. Balandžio mėnesį pristatytai naujai kultinės grupės „Foje“ dainos versijai klipą sukūrė Airijos kino režisierius Šeinas Europa (Shane Europa).

„Kitoks pasaulis 2017“ tapo ir pagrindine minėto kūrėjo filmo „Spąstai“ garso takelio daina. Gegužės mėnesį Airijoje pristatytas filmas pasakoja skaudžius vienišos moters išgyvenimus, susidūrimus su asmeniniais demonais ir atsakymų į gyvenimo klausimus paieškas.

Šiemet pristatyta grupės „Foje“ lyderio daina nuskambės ir svarbiausiame jo metų koncerte. Pasirodymas, kuris rengiamas A.Mamontovo penkiasdešimtmečio proga, gruodžio 17 d. vyks Vilniaus „Siemens“ arenoje. Koncerte, į kurį jau išpirkti beveik visi bilietai, nuskambės žymiausios daugiau kaip 30 metų aktyviai muzikuojančio atlikėjo, prodiuserio ir kompozitoriaus dainos. Kartu su dainos „Marso kanjonai“ kūrėju pasirodys muzikanto bičiuliai, o dauguma dainų skambės taip, kaip dar niekada nėra skambėjusios. 

Vieno populiariausių Lietuvos atlikėjo A.Mamontovo muzikinė karjera prasidėjo prieš 33 metus Antakalnio vidurinėje mokykloje. Čia jis drauge su bendraminčiais sukūrė grupę „Sunki muzika“, kuri neilgai trukus buvo pavadinta „Foje“. Per 14 savo gyvavimo metų kultinis šalies kolektyvas išleido 9 studijinius, 3 koncertinius ir kelis geriausių dainų albumus. „Foje” laimėjo visus įmanomus to meto muzikinius apdovanojimus. Iki šiol oficialiai yra parduota daugiau kaip 100 tūkst. šios grupės albumų kopijų - tai yra vienas geriausių visų laikų rezultatų Lietuvoje.

Surengusi didžiausią visų laikų koncertą Lietuvoje grupė „Foje” iširo 1997 metais. Paskutinio vilniečių pasirodymo sostinėje klausėsi 60 tūkst. žmonių. Šio pasiekimo iki šiol nėra pavykę pakartoti nė vienai Lietuvos grupei.

Parengta pagal priedą „Laisvalaikis“

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder