Vyriausybės premijos - ir Klaipėdos kūrėjams

Vyriausybės premijos - ir Klaipėdos kūrėjams

Dvylika Vyriausybės kultūros ir meno premijų paskirta trylikai iškilių kūrėjų. Jų kandidatūroms trečiadienį pritarta Vyriausybės posėdyje.

2013 m. Vyriausybės kultūros ir meno premijas pelnė klaipėdiečiai rašytojas Gintaras Grajauskas ir aktorė Valentina Leonavičiūtė.

Premijas taip pat gaus kino režisieriai Juozas Matonis ir Vytautas Damaševičius (viena premija), aktorius Povilas Budrys, muzikologė dr. Gražina Daunoravičienė,  režisierius Gytis Bernardas Padegimas, chorvedys Romualdas Gražinis, šokėja ir choreografė Loreta Juodkaitė,  vitražo dailininkas Kazys Morkūnas, fotomenininkas Aleksandras Ostašenkovas, kraštovaizdžio architektas habil. dr. Vladas Stauskas ir dailininkė Birutė Stulgaitė.

Vyriausybės kultūros ir meno premijomis siekiama skatinti Lietuvos, taip pat pasaulio lietuvių bendruomenės kultūros ir meno kūrėjų bei kultūrai ir menui nusipelniusių asmenų veiklą.

Kasmet skiriama ne daugiau kaip 12 Vyriausybės kultūros ir meno premijų. Premijos dydis yra 44 tūkst. 200 litų. Premijos gali būti skiriamos pavieniams pretendentams arba pretendentų kolektyvui.

Vyriausybės kultūros ir meno premijos laureatams įteikiamos Kovo 11-osios proga.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder