Virtuozai iš Kaliningrado muzikuos su klaipėdiečiais

Virtuozai iš Kaliningrado muzikuos su klaipėdiečiais

Gegužės 26 d. Klaipėdos valstybiniame Muzikiniame teatre vykusi spaudos konferencija buvo skirta teatro ir Kaliningrado filharmonijos bendram projektui ir būsimam svečių vizitui į Klaipėdą.

Koncertas įvyks birželio 2 d. 19 valandą Didžiojoje Muzikinio teatro salėje. Rusijos dienai skirtame koncerte dalyvaus Kaliningrado filharmonijos pučiamųjų orkestras bei solistai Nikolajus Gorlovas(baritonas), multiinstrumentininkas Benjaminas Miasojedovas bei mūsų teatro solistai Mindaugas Rojus ir Loreta Ramelienė.

Konferencijoje dalyvavę Rusijos generalinis konsulas Klaipėdoje Anatolijus Krotkovas, Lietuvos Respublikos generalinis konsulas Vaclavas Statkevičius, Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas ir Kaliningrado filharmonijos atstovai sakė, kad šis koncertas - tai bendradarbiavimo pradžia. Yra numatytas bendras projektas, kurį finansuos Europos Sąjunga; tada partneriais bus pakviesti ir Lenkijos atstovai. Miesto merą svečiai pavadino lietuviškuoju Lui Armstrongu, ir tikisi, kad jis koncerte gros saksofonu.

Atvyks aukščiausio lygio muzikai

Kalbėta, jog Kaliningrado filharmonijos pučiamųjų orkestras (meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas - nusipelnęs Rusijos artistas Eduardas Gantovskis) - aukšto meistriškumo kolektyvas, kuris dvidešimt metų lankosi Lenkijos, Lietuvos, Vokietijos miestuose, atstovavo savo šaliai Prancūzijoje, Kanuose. Repertuaras turtingas ir įvairus, tai orkestrinė ir įvairių žanrų muzika, nuo dainelės iki simfonijos - kad kiekvienas klausytojas išgirstų savo širdžiai brangiausią kūrinį. Orkestras dažnai bendradarbiauja su žinomais muzikantais solistais, išskirtiniais vokalistais. Pernai toks koncertas įvyko Klaipėdoje, kai buvo atlikta programa iš garsaus rusų boso Fiodoro Šaliapino repertuaro. Dainavo Maskvos Didžiojo ir Metropoliteno (JAV) teatrų solistas Michailas Svetlovas.

Ir štai dabar mūsų laukia susitikimas su puikiu kolektyvu iš Kaliningrado. Tai "internacionalinis žiedas": nusipelnęs Rusijos Federacijos artistas Nikolajus Gorlovas ir Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vokalo meistrai Loreta Ramelienė ir Mindaugas Rojus. Atlikėjų patirtis - didžiulė, tačiau festivaliniam koncertui jie paruošė pasaulinės klasikos kūrinius: arijas ir duetus iš populiarių operų ir operečių, miuziklų, romansų ir lyrinių dainų. Svečiai pažadėjo ir paslaptingą muzikinį siurprizą.

Koncerte dalyvaus unikali asmenybė - žmogus orkestras Benjaminas Miasojedovas iš Maskvos. Rusijos nusipelnęs artistas yra Rusijos pavyzdinio estradinio - simfoninio orkestro prie Rusijos Vidaus reikalų ministerijos vedantysis solistas instrumentininkas. Solistas koncertuoja ir su Vokietijos ginkluotųjų pajėgų - Bundesvero orkestru bei Amerikos jūrų pėstininkų simfoniniu orkestru. Muzikantas dalyvavo jazz session su JAV eksprezidentu Bilu Klintonu. Klaipėdoje jis pademonstruos gebėjimus grodamas saksofonu, klarnetu, škotų dūdmaišiu, egzotinėmis dūdelėmis.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder