Vilnius pritarė Klaipėdos muzikinio teatro plėtrai

Vilnius pritarė Klaipėdos muzikinio teatro plėtrai

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras pripažintas reikšmingu kultūros objektu ne tik Klaipėdos kraštui, bet ir visai valstybės kultūrai. Šiandien Vyriausybė pritarė jo infrastruktūros plėtros projektui.

Klaipėda – visos Vakarų Lietuvos kultūros centras – neturi visaverčio muzikinio teatro pastato. Teatras buvo įkurdintas tipiniuose miesto kultūros rūmuose, kurie pastatyti 1964 m. ir iki šiol nėra atliktas kapitalinis pastato remontas, rekonstrukcija ar jo renovacija.

Vyriausybė taip pat pritarė, kad naujo Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pastato statyba gali būti finansuojama iš lėšų, gautų pardavus esamą valstybinio muzikinio teatro pastatą (reinvesticijos principas), Klaipėdos miesto ir kitų savivaldybių, koncesijos pagrindais sutelktos verslo grupės lėšomis, įkuriant paramos fondą ir kitais teisėtais finansavimo būdais.

Naujojo muzikinio teatro statybai pritaria uostamiesčio žmonės, į svarstymus dėl naujo pastato būtinybės įsijungė ne tik Klaipėdos, bet ir Tauragės bei Telšių apskričių politikai, verslininkai, kultūros darbuotojai.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder