Vilniuje atidaroma didžiausia Lietuvoje nauja biblioteka

Vilniuje atidaroma didžiausia Lietuvoje nauja biblioteka

Trečiadienį Saulėtekio technologijų slėnyje oficialiai atidaromas Vilniaus universiteto bibliotekos Mokslinės komunikacijos ir informacijos centras (MKIC).

Tai didžiausia ir moderniausia nepriklausomybės metais pastatyta biblioteka Lietuvoje, teiksianti paslaugas visą parą ir septynias dienas per savaitę, išskyrus valstybines šventes.

Architekto Rolando Paleko suprojektuotas statinys yra pirmasis būsimajame Saulėtekio mokslo, verslo ir studijų slėnyje. Pastate siekta sukurti kūrybišką, įkvepiančią aplinką, kad kiekvienas, ateinantis į šį Vilniaus universiteto bibliotekos padalinį, rastų sau tinkančią informacinę, fizinę ir technologinę infrastruktūrą.

Naujajame pastate galima rasti įvairių tipų ir formų kokybiškus informacijos išteklius, individualaus ir grupinio darbo vietas, atviras skaityklas ir erdves mokslinėms konferencijoms, poilsio saleles jaukiam pokalbiui prie kavos puodelio bei žaidimų kambarį vaikams.

Daugiau kaip 14 tūkst. kvadratinių metrų ploto kompleksą sudaro trys korpusai. Didžiausiame 5 aukštų pastate įrengtos socialinių mokslų skaityklos ir konferencijų salė, antrasis 4 aukštų pastatas skirtas fizinių ir technologijos mokslų skaitykloms. Mažiausiame korpuse dirbs personalas, o jo apatiniame aukšte įrengta kavinė.

Komplekso atriume įkurtas informacinis stalas, parodų, poilsio, bendravimo, diskusijų erdvės. Visuose korpusuose yra įrengtos poilsio, rekreacinės salelės. Du požeminiai aukštai skirti techniniam aukštui ir saugykloms, kuriose telpa 1,8 mln. spaudinių. Devyniose MKIC skaityklose, informacinių technologijų laboratorijoje, seminarų ir grupinio darbo patalpose vienu metu gali dirbti daugiau kaip 800 lankytojų. Numatoma, kad juos aptarnaus 80 centro darbuotojų.

Netrukus Saulėtekio technologijų slėnyje bus pradėti statyti du dideli nacionaliniai mokslinių tyrimų centrai: fizinių ir technologijos mokslų ir gyvybės mokslų, ateityje kursis verslo įmonės, todėl tikimasi, kad ateityje naujasis Vilniaus universiteto bibliotekos pastatas taps dideliu informacinės traukos centru.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder