"Vėjas prie lūpų", arba Poetinės pranašystės pildosi

"Vėjas prie lūpų", arba Poetinės pranašystės pildosi

Pirmadienį, liepos 19-ąją, literatūros ir muzikos "Naktigonių-2010" scenoje "Švyturio menų doke" pirmą kartą Klaipėdoje rengiamas autorinis Domanto Razausko eilių ir dainų vakaras "Vėjas prie lūpų".

D. Razauskas - dainų autorius ir atlikėjas, poetas, gitaristas, kompozitorius. Netrukus sueis dešimt metų, kai Domantas vienas ir su įvairiais muzikantais aktyviai koncertuoja Lietuvoje ir svetur. Nuo 2002 metų rūpinasi asmenine interneto svetaine www.radom.lt, kurioje viešina savo kūrybą. Yra parašęs apie 150 dainų ir visoms joms tekstus sukūrė pats. 2008-aisiais D. Razauskas tapo pirmuoju tarptautinio dainuojamosios poezijos festivalio "Tai - Aš" pagrindinio prizo - AGATA Vytauto Kernagio vardo gitaros - laureatu.

"Niekada nebūna taip, kad atsisėdi ir galvoji - dabar štai parašysiu eilėraštį. Viskas tiesiog auga. Dažnai nutinka taip, jog parašai tekstą ir jauti, kad jam kai ko trūksta. Jis gali gulėti stalčiuje metus arba būti išspausdintas kaip eilėraštis, bet vieną dieną nejučia prisėdi prie jo ir imi dainuoti, tada supranti, jog jam tiesiog trūko muzikos, jis laukė savo laiko, kada galės suskambėti kaip daina", - kūrybinio proceso užkulisius praskleidžia D. Razauskas.

Paskutinįjį V literatūros ir muzikos "Naktigonių 2010" pirmadienį "Švyturio menų doke, liepos 26-ąją, visų dėmesiui bus pristatoma poezijos ir muzikos programa "Nusileisk, dangau, ant žemės..." Poeto Vlado Šimkaus (1936-2004) eiles skaitys pats Rolandas Kazlas, o muzikuos Saulius Auglys (vibrofonas) ir Genadijus Savkovas (akordeonas).

Renginių pradžia 20 val. Bilietus galima įsigyti 2 val. prieš renginį arba iš anksto internetu www.dokas.info.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder