Vasariškos muzikos vakarai Koncertų salės parke

Vasariškos muzikos vakarai Koncertų salės parke

Iki liepos 28 dienos Klaipėdos koncertų salės parko estradoje vyksta Vasaros koncertų ciklo renginiai. Juose skamba vasariška muzika - ypatingo skonio desertas iš klasikinės, pasaulio ir džiazo muzikos kūrinių, kurį pateikia ryškiausi mūsų šalies meno meistrai.

Rytoj 20 val. multiinstrumentininkas Saulius Petreikis kartu su gitara grojančiu broliu Donatu Petreikiu, smuikininku Vytautu Mikeliūnu ir Andriumi Daugirdu (bosinė gitara) kviečia paklausyti jaukaus koncerto "Tyka".

S. Petreikis baigė klasikinio trimito studijas Klaipėdos S. Šimkaus konservatorijoje bei Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Kūrybingas atlikėjas, inovatyvios ir kartu autentiškos lietuviškos muzikos kūrėjas gilinasi ir į pasaulio tautų muziką.

Liepos 22 d. 20 val. Koncertų salės parke vyks koncertas "Aš myliu ritmą". "Ritmas - tai jėga, kuri užvaldo ir ilgai nepaleidžia", - teigia pianistė Guoda Gedvilaitė. Ji ir perkusininkas Pavelas Giunteris susipažino pernai kartu muzikuodamai šiuolaikinės muzikos festivalyje "Gaida". Juos suvedė muzika ir sujungė ritmas.

Ryškiomis ir originaliomis muzikinėmis idėjomis išsiskirianti G. Gedvilaitė dažnai meta iššūkį nusistovėjusioms klasikinės muzikos taisyklėms. Jos scenos partneriais tampa ne tik žymūs klasikos atlikėjai, bet ir aktoriai, baleto artistai arba džiazo instrumentalistai. P. Giunteris, meistriškai atliekantis klasikinę, moderniąją, pasaulio ir džiazo kūrybą, savo uždegančių pasirodymų scenoje metu tiek kolegas, tiek ir publiką užkrečia aistringa meile muzikai.

Šį vasaros sezoną Guoda ir Pavelas savo gerbėjams ruošia paslaptingą ir užburiantį ritmo, energijos, šviesų, judesio ir nepamirštamų melodijų šou.

Gabūs, talentingi ir ambicingi klaipėdiečiai - taip dažniausiai pristatoma vokalinė grupė "Cappella'A" - liepos 27 d. 20 val. surengs koncertą "Lietuviškas retro". Publiką žavi tiek grupės dainavimas a'capella, tiek su instrumentiniu pritarimu atliekami kūriniai. Kvartetas yra kelių tarptautinių konkursų laureatas, įvairių respublikinių džiazo festivalių dalyvis.

Vasariškoje parko estradoje "Cappella'A" pristato koncertinę programą "Lietuviškas retro", kurioje dainininkams talkins saksofonininkas Laimonas Urbikas ir būgnininkas Ąžuolas Paulauskas. Programoje naujai suskambės žinomi lietuvių kompozitorių kūriniai, kuriuos dainavo tėvai ir seneliai.

Vasaros koncertų ciklo pabaigą ženklins stambiausias projektas "Praeities ir dabarties muzika Lietuvos - Islandijos dialoge", kuri vyks liepos 28 d. 20 val. Šiuolaikinę lietuvių ir islandų muziką sujungiančią Gedimino Gelgoto kompoziciją įtaigiai interpretuos autoriaus vadovaujamas ir diriguojamas Naujų idėjų kamerinis orkestras NIKO ir Kintų festivalio tarptautinis jaunimo orkestras. Diriguos jaunuoju batutos talentu pramintas Martynas Stakionis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder