Tautinėms mažumoms - milijono verta dovana

Tautinėms mažumoms - milijono verta dovana

Vakar uostamiesčio Skulptūrų parkas skambėjo nuo dūdų kvinteto ir žmonių šurmulio. Kaltininkas - oficialus Tautinių kultūrų centro atidarymas buvusios kavinės "Metų laikai" pastate.

Pačioje parko širdyje Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas ir centro direktorė Jelena Butkevičienė, nukirpdami raudoną juostelę, pakvietė susirinkusiuosius apžiūrėti naujai įrengtus Klaipėdos tautinių bendrijų namus.

"Kad pasiektume įspūdingų dalykų, privalome ne tik daryti, bet ir svajoti. Ne tik planuoti, bet ir tikėti. Aš tikiu, kad tautinių kultūrų veikla harmoningai įsilies ir papildys naujais projektais Klaipėdos miesto kultūrinį gyvenimą, atstovaus miesto tautinių mažumų interesams", - šiais žodžiais J. Butkevičienė pasveikino svečius, tarp kurių buvo Lenkijos, Ukrainos, Baltarusijos ir Rusijos konsulatų Lietuvoje atstovai.

Centro direktorė Tautinių kultūrų namus pavadino dovana. Centro rekonstrukcijos darbus, trukusius trejus metus (2008-2011 m.), finansavo Klaipėdos miesto savivaldybė, išleisdama 900 tūkst. litų. Be to, savivaldybė jį ir išlaiko - šiems metams skirta 200 tūkst. Lt.

Tačiau, J. Butkevičienės nuomone, šie namai netaps našta, bet leis daug lengviau mažumoms įsilieti į miesto gyvenimą, bus įdomūs visiems klaipėdiečiams. Pasak jos, bus rengiami edukologiniai, istorijos bei kalbos kursai, vyks konferencijos, diskusijos, tradicijų vakarai. Ypač džiaugiamasi, jog tautinės bendrijos turės kur švęsti savo šalių Nepriklausomybės dienas. Daugumai tautinių mažumų - tai didžiausia šventė.

"Pačioje gražiausioje miesto vietoje atsiranda pastatas, kuris skirtas ne kokiai komerciniai veiklai, o subtiliam, svarbiam tautinių mažumų centrui. Linkiu, kad šiuose namuose vyrautų bendradarbiavimo dvasia, nebūtų vadinamo "paklodės tampymo", nebūtų jokio dominavimo. Dominuotų geras noras bendrai siekti bendrų tikslų. Vienytų ne tik bendrijos atstovavimas, bet ir miesto garsinimas", - sakė V. Grubliauskas.

Anot jo, Klaipėda yra vienas geriausių pavyzdžių Lietuvoje, kai tautinės bendrijos yra veiklios ir darniai sutaria tarpusavyje.

"Šis projektas turėtų padėti tautinėms mažumoms pasijusti dar labiau gerbiamoms ir mylimoms, nes, tenka pripažinti, kitos bendrijos neturi tokių galimybių. Aš labai tikiuosi, jog gaudamos tokį išskirtinį dėmesį jos dirbs bendram viso miesto labui", - teigė uostamiesčio meras.

Tautinių kultūrų centro rekonstrukcijos darbai, trukę trejus metus, uostamiesčiui kainavo 900 tūkst. litų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder