Sekmadienį - kūrybinis piknikas

Sekmadienį - kūrybinis piknikas

Ateinantį sekmadienį ekskursija po Klaipėdos skulptūrų parką prasidės tarptautinis Lietuvos Goethes instituto inicijuoto projekto "Going Public. Apie galimybes viešai pasisakyti", tos pačios dienos popietę persikelsiančio į Smiltynės skulptorių aikštelėje vyksiantį pikniką, vyksmas.

"Šį pavasarį Goethes institutas Vilniaus šiuolaikinio meno centre pradėjo minėtą projektą paskaitų ciklu. Susirinkę menininkai iš trijų šalių - Lietuvos, Rusijos ir Baltarusijos - kalbėjo apie meno apraiškas viešose erdvėse, surengė jose meno akcijų. Mes nusprendėme tokią surengti ir Klaipėdoje, Smiltynėje, aikštelėje, kur 14 metų vyko skulptorių simpoziumai, po kurių senųjų miesto kapinių vietoje susikūrė Skulptūrų parkas", - sakė projekto kuratorė Neringa Bumblienė.

Renginys 11.30 val. prasidės ekskursija po Skulptūrų parką - Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus direktoriaus pavaduotoja Skulptūrų parkui pasakos klaipėdiečiams apie senąsias kapines, parko įsikūrimą, skulptūrų gimimo istorijas.

Na, o vėliau, 15 val., Smiltynėje, buvusiuose Kuršių nerijos nacionalinio parko Gamtos muziejaus nameliuose, bus atidaryta iki rugsėjo 1 dienos vyksianti fotografijų ir instaliacijų paroda "Stiklinės gelsvai žalios mechaninės pelėdos akys", kurioje dalyvaus menininkai Aymericas Ebrardas, Neringa ir Mindaugas Bumbliai, Loreta Narvilaitė, Gytis Skudžinskas, Remigijus Treigys, Darius Vaičekauskas.

Anot organizatorių, parodos pavadinimas kilo iš Kurto Voneguto romano, kuriame jis rašė: "Bili leidosi į kelionę per laiką. Atsimerkė ir pasijuto spoksąs į stiklines gelsvai žalios mechaninės pelėdos akis. Mechaninė pelėda kabojo žemyn galva ant nerūdijančio plieno strypelio. Tai buvo optimetras Bilio kabinete Iliume. Optometras yra prietaisas nustatyti akies refleksijos paklaidai, norint skirti kontaktinius lęšius."

Parodą lydės piknikas, į kurį visi, norintys jame dalyvauti, kviečiami atsinešti pasirinktą daiktą. Iš šių daiktų aikštelėje drauge su keliomis dešimtimis menininkų iš įvairių Europos šalių bus kuriama meninė instaliacija, aiškinanti daiktų atsiradimą, paskirtį, jos keitimąsi, prasmes ir perspektyvas.

"Objektas su aplink jį tvyrančiu spiečiumi santykių - esamų, buvusių ir galimų, talpina savyje ir laiką, kuriame visa tai įvyko. Susidūrus su subjektu, kinta ir subjektas, ir objektas, ir tie santykiai, jų istorijos gali būti papasakotos dabar", - instaliacijos temą aiškino N. Bumblienė. Ji sakė, jog žiūrovai ir dalyviai kviečiami žaismingai ir atvirai įsitraukti į kūrybinį žaidimą. Renginys nemokamas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder