Sauliaus Baniulio meilužė - fotografija

Sauliaus Baniulio meilužė - fotografija

„Man fotografija yra visiškai įprastas dalykas, iš natūraliai kilusio susidomėjimo ja. Man tiesiog parūpo, kuo veidrodiniai fotoaparatai skiriasi nuo tos vadinamosios muilinės“, - apie veiklą, tapusią daugiau nei pomėgiu, pasakojo „Power Hit Radio“ laidų vedėjas Saulius Baniulis.

Vieną savaitgalį paskyręs intensyviai informacijos apie fotoaparatus ir fotografiją paieškai, jau kitą savaitgalį Saulius rankose laikė naują džiaugsmą. Radijo laidų vedėjas stengiasi išnaudoti kiekvieną laisvą minutę ir paskirti ją fotografijai.

Nejaugi Saulius fotografiją įsimylėjo labiau nei darbą radijuje? „Čia toks labai slidus reikalas... Norint gerai fotografuoti, reikia daug praktikuotis, norint praktikuotis, reikia skirti tam daug laiko. Jei jau skiri laiko – pasieki ir rezultatą. Ir manau, kad gresia tokia grandininė reakcija, kurios finale gali išeiti taip, kad fotografija taptų tarsi antra profesija. Bet niekada negali žinoti, kaip čia kas bus. Kartais rodosi, kad meilė naujam dalykui yra stipresnė nei tam, kuriame jau verdi 16 metų. Bet radijas man atrodo tvirtesnis pagrindas po kojomis. Fotografija yra mano meilužė“, - Saulius šypsojosi ir tikino, kad meilė radijui gerokai stipresnė. Tiesa, fotografija S.Baniulis susidomėjo prieš beveik septynerius metus, tačiau tikra aistra ir hobiu tai tapo, kai vyras pradėjo dalyvauti dviratininkų varžybose ir jas fotografuoti.

Domėdamasis šia veikla, Saulius vis dažniau kreipdavo dėmesį į kitų fotografų darbus, juos analizuodavo, stengėsi tobulėti ir pats. „Manau, fotografijoje gali iš kito profesionalo sužinoti techninių paslapčių, kaip padaryti vieną ar kitą dalyką. Tačiau diskutuotinas klausimas, ar galima išmokyti kitą žmogų matyti tam tikrą kadrą. Kita vertus, ilgą laiką tuo užsiimant, akiratis plečiasi ir pastebi vis daugiau, pagauni akimirkas. Kartais tiesiog analizuoju kitų darbus ir jeigu tai kokia konkreti vieta Lietuvoje, kurią galima rasti, būna toks vyriškas noras perspjauti kitą: reikia ten nuvažiuoti ir patikrinti, pabandyti kitaip, gal man pavyks geriau“, - pasakojo Saulius.

S.Baniulio darbai jau įvertinti ir socialinio tinklo „Facebook“ grupėje „We Love Lithuania“. Šiuo metu jo žvilgsnį ir objektyvą dažniau patraukia dviračių varžybos ir gamta, o miesto gyvenimas rodosi kiek nuobodokas. Be to, ir jo įamžintojų, pasak Sauliaus, apstu.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder