Rūta Šepetys idėjų naujai knygai ieškojo viešnamyje

Rūta Šepetys idėjų naujai knygai ieškojo viešnamyje

Šeštadienį savo naująjį romaną "Nelengvu keliu" Klaipėdos prekybos ir pramogų centre "Akropolis" esančiame knygyne "Pegasas" pristatė iš JAV į Lietuvą atvykusi rašytoja, lietuvių išeivio dukra Rūta Šepetys.

Romano, kurį kritikai vadina meistriškai išaustu paslapčių, melo ir tiesos pasakojimu, primenančiu, kad kiekvienas yra savo laimės kalvis, istorija vystosi 1950-ųjų Naujojo Orleano Prancūzų kvartale, iš kurio siekia ištrūkti pagrindinė knygos herojė – viešnamio prostitutės dukra Džosė Morein. Merginos galvoje sukasi mintys pabėgti nuo mamos, atsikratyti „laisvo elgesio moters duktės“ etiketės ir įstoti į koledžą.

R.Šepetys atskleidė, kad naujausioje knygoje yra daugybė tikrų istorijų: „Mano knygos herojė Džosė yra prostitutės dukra ir visi tą žino. Ji dirba knygyne, kuriame vieną dieną apsilanko turistas. Su šia mergina jis elgiasi pagarbiai ir oriai, paklausia jos, kokiame koledže ji ketina studijuoti. Kitą dieną šis turistas žūsta. Tai – tikra istorija.“

“Naujasis Orleanas labai skiriasi nuo kitų Amerikos miestų, – apie savo knygoje aprašomą miestą pasakojo autorė. – Kalbinau daugybę ten gyvenančių prostitučių ir norėjau iš jų išgirsti įdomių istorijų, tačiau jos patarė kreiptis į mafiją. Paprastai, mafiją žmonės sieja su Niujorku ir Čikaga, tačiau Naujajame Orleane buvo įsikūręs vienas iš stipriausių klanų.“

R.Šepetys pirmoji knyga „Tarp pilkų debesų“, pasakojanti apie trėmimus į Sibirą, pripažinta bestseleriu ir už ją autorė gavo Patriotų premiją. Knyga jau išversta į 26 kalbas. Dabar ši knyga net 20 JAV valstijų yra įtraukta į privalomų knygų sąrašą. Mokyklose ją privaloma perskaityti.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder