Pristatyti Lietuvos dizainerių baldai

Pristatyti Lietuvos dizainerių baldai

Uostamiesčio baldų salone "Domina" įsikūrė lietuviško dizaino salelė.

Naujos baldų ekspozicijos pristatymo renginyje su savo kūryba supažindino žinomi lietuvių dizaineriai Mindaugas Žilionis, Tomas Jasiulis, "LTD Studio".

Pasak bendrovės "Būsto harmonija" direktoriaus Gintauto Milaknio, jaukių "knaipyčių" yra, bet tokių pat jaukių mažesnių ar didesnių interjero salonėlių dar labai mažai, o juk lietuviškas dizainas - mūsų kultūros dalis.

Taip ir kilusi mintis Vakarų regione pristatyti Lietuvos dizainerius, juolab kad jų, anot G. Milaknio, turime nemažai ir įdomių, o senamiestyje įsikūręs salonas "Domina" tam puikiai tinka.

"Būsto harmonija" pakvietė prisijungti prie Lietuvos dizainerių desanto į Klaipėdos kraštą, parodyti savo darbus. Su savo darbais čia esu pirmą kartą, bet tai - lyg simbolinis sugrįžimas", - sakė T. Jasiulis, paaiškindamas, jog Kretingoje yra įsikūrę jo partneriai - baldų gamybos bendrovė.

"Dominos" salone T. Jasiulis pristato pavasarį baldų parodoje Vilniuje eksponuotą kolekciją. Tarp šių darbų - penkių pakabų rinkinys Y, parodoje "Baldai 2010" dizaino konkurse apdovanotas diplomu.

Tarp salone pristatomų Lietuvos dizainerių darbų yra ir daugiau įvairių konkursų prizininkų. Čia galima išvysti vieno iš dizaino studijos "LTD Studio" įkūrėjų dizainerio Juozo Brundzos sukurtą raktinę "Luna", kabyklas "Auga", "Kabykla", "Hangerhook". Aksesuarų kolekcija "Luna" yra laimėjusi pirmąją vietą dizaino konkurse "Baldai 2010" Vilniuje, kabyklos "Auga" dizainas 2008 metais Rygoje įvertintas apdovanojimu "The Best Industrial Design" tarptautinėje baldų parodoje "Baltic furniture".

"Dominos" salone galima susipažinti ir su konkurse "Baldai 2010" antrąją vietą už baldų kolekciją BOLERO laimėjusio M. Žilionio darbais.

Kurdamas BOLERO kolekciją (kėdės, taburetės, stalai, lentynų sistema) M. Žilionis iškėlė sau tikslą sukurti tokį produktą, kuris būtų funkcionalus, originalus, kokybiškas bei nebrangus. Idėją šiai kolekcijai inspiravo ne tik klestintis "antidizainas" ir "antikokybė" Lietuvos baldų prekybos salonuose, bet ir galimybė lavinti pirkėjo skonį, raginant atsiverti drąsiam mąstymui ir vertinimui.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder