Pilies teatro scenoje - Kukutynės peripetijos

Pilies teatro scenoje - Kukutynės peripetijos

Klaipėdos Pilies teatras naujojo sezono duris atveria kviesdamas į 55-ąją kolektyvo premjerą. Rugsėjo 26 bei 30 dienomis, 18 val. Žvejų rūmuose bus rodomas spektaklis "Visa tiesa apie Kukutį, gyvą ir mirusį". Naująjį pastatymą, įvardijamą kaip "tikroviška melų pasaką", režisavo Alvydas Vizgirda. Simboliška, kad ši premjera sutampa su poeto, eseisto, Lietuvos nacionalinės premijos laureato Marcelijaus Martinaičio 75-erių metų jubiliejumi.

Klaipėdos scenos Kukutynėje atgis M. Martinaičio garsiųjų "Kukučio baladžių" personažai.

A. Vizgirda laikas nuo laiko atsigręžia į lietuvių poeziją. Pilies teatre jis yra inscenizavęs S. Neries, S. Gedos, M. Karčiausko ir kitų autorių kūrybą. Režisierius sako, kad ryšys su poeto M. Martinaičio jubiliejumi yra visiškai atsitiktinis - tiesiog daug metų lydintys su autoriumi ar kūriniu susiję įspūdžiai ir vaizdiniai vieną dieną pradeda materializuotis.

"Šiandien mes esame kaip niekada sotūs, patenkinti savimi ir tuščiagalviškai suįvaizdėję, susmulkėję, vieniši, bepamirštą savo kalbą ir priedermes. Tačiau negalime nepastebėti, kad esame ant išnykimo ribos, todėl poeto išmintis šiandien mums yra ne mažiau svarbi už duoną, - kalba A. Vizgirda. - M. Martinaitis savo poezijoje kalbėjo ir šiandien kalba apie gamtą, buvimą, skaudėjimą, sugebėjimą pagailėti, apie asmens, genties ir tautos sąsajas, apie namus, pareigą, apie tuos paprastus dalykus, be kurių nebūtų mūsų."

"Visą tiesą apie Kukutį, gyvą ir mirusį" papasakos jauni aktoriai Sigutė Gaudušytė, Renata Idzelytė, Liudas Vyšniauskas, Ersilijus Pilipavičius, Vaidas Jočys ir žymusis uostamiesčio mimas Aleksas Mažonas. Spektakliui scenografiją bei kostiumus sukūrė Marta Vosyliūtė, muzikos autorius - Gintaras Kizevičius.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder