Paveikslas keliavo šimtą metų

Paveikslas keliavo šimtą metų

1915-aisiais Priekulės liuteronų evangelikų bendruomenė, atsisveikindama su dirbti į Kauną perkeliamu kunigu Vilhelmu Gaigalaičiu, padovanojo jam paveikslą, kuris beveik po šimto metų vėl sugrįžo į šio miestelio bažnyčią.

Sekmadienį per mišias paveikslas iškilmingai buvo pakabintas ant bažnyčios sienos.

Iš kunigo Vilhelmo rankų paveikslas buvo perėjęs į jo brolio Valterio Gaigalaičio šeimą, kuri paveikslą saugojo jau Vokietijoje. Vėliau relikviją paveldėjo Valterio duktė Christa Adams. 2011 m. šiai mirus paveikslas atsidūrė jos dukters Astrid Adams Loos namuose. Ji, pasitarusi su vyru Helmutu, nusprendė, kad paveikslas turėtų grįžti ten, iš kur ir prasidėjo jo kelionė per pasaulį - į Priekulės bažnytėlę.

Tada sutuoktiniai pradėjo sukti galvą, kaip iš Vokietijos į Lietuvą transportuoti 125x95 cm dydžio 25 kg svorio šeimos relikviją. Kadangi Losų šeima bičiuliaujasi su iš Klaipėdos, Tauralaukio, kilusiais broliu ir seserimi Gertu ir Karina Baltzeriais, kurie per metus kelis kartus atvyksta į gimtinę, jie ir pasisiūlė paveikslą atvežti bei perduoti Priekulės bažnyčiai.

"Kai Priekulės liuteronų bažnyčios kunigui Dariui Petkūnui pranešėme, jog atvyksime su tokia relikvija, šis labai apsidžiaugė. Mums atrodo, kad grąžintas paveikslas pradžiugino ir liuteronų bendruomenę", - sakė G. ir K. Baltzeriai, labai laimingi, galėję pasitarnauti tokioje misijoje.

Jųdviejų gyvenimai yra labai susiję ne tik su Tauralaukiu, Kalote, kur buvo jų senelių ir tėvų dvarai, bet ir su Stragnais, iš kur buvo kilusi senelė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder