Paryžiaus dizaino savaitėje - klaipėdietiški akcentai

Paryžiaus dizaino savaitėje - klaipėdietiški akcentai

Rugsėjo 10 d. prasidėsianti Paryžiaus dizaino savaitė įtrauks ir kūrėją iš Klaipėdos – vitražistę Laurą Karčiauskaitę-Potet, skelbia 15min.lt.

Klaipėdietė, pastaraisiais metais su šeima gyvenanti Prancūzijos šiaurėje, šią vasarą įnikusi į darbus. Rengdamasi ekspozicijai vienam garsiam salonui „Ecart International“ Paryžiuje, ji vis keliauja iš Prancūzijos į gimtąją Lietuvą.

Sulaukusi intriguojančio kvietimo iš salono, menininkė pasinėrė į kūrybą. „Salonas yra fantastinis, skirtas ypatingiems klientams. Jų kvietimas surengti ekspoziciją ir bendradarbiauti – kiek netikėtas“, – pasakojo menininkė, šią vasarą paskyrusi naujajai ekspozicija.

Salonui ji rengia šešis kūrinius iš stiklo. Vienas išsiskirs matmenimis – 2 ir 2 metrų.

„Tai kiek kitoks požiūris į stiklą, kitokia technika, kitoks pateikimas, visai kitaip, nei aš įpratusi. Paryžius yra Paryžius ir jie diktuoja sąlygas“, – šypsojosi menininkė. Kūriniuose dominuos stiklas. Kinetinių, dinamiškų kūrinių spalvos keisis ėmus kisti apšvietimui. „Šie darbai – tarsi žaidimas, atsisakant piešti, žaidimas su faktūra ir šviesa“, – 15 min.lt aiškino L.Karčiauskaitė Potet.

Dalį kūrybinių sumanymų ji įgyvendino lankydamasi Klaipėdoje pas žinomą skulptorių Vytautą Karčiauską, galerijos „Pėda“ šeimininką.

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder