Paminklui - rašytinis paminklas

Nauji leidiniai

Penktadienį Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešojoje bibliotekoje buvo pristatytas fotografijų albumas "Esame viena tauta, viena žemė, viena Lietuva" (sudarytojas - Antanas Stanevičius, dailininkas - Algis Kliševičius)). Tai knyga, skirta paminklo vieningai Lietuvai sukūrimui ir pastatytymui tiek diskusijų sukėlusioje vietoje - skverelyje prie Danės upės Klaipėdos centre.

Albume - ne tik paminklo kūrimo sumanytojų, jo kūrimo momentų, kūrėjų portretų galerija, bet ir Klaipėdos krašto istorijos tyrinėtojo, Vinco Kudirkos, Ievos Simonaitytės premijų laureato Bernardo Aleknavičiaus publikacija, kurioje apžvelgiamos istorinės aplinkybės ir Tilžės akto reikšmė Lietuvai vienyti. Albume spausdinamos ir klaipėdiečių mintys šia tema bei kalbų, pasakytų atidengiant paminklą, santraukos (vyskupo Jono Borutos, Lietuvos evangelikų liuteronų bažnyčios konsistorijos prezidiumo nario, einančio vyskupo administracines pareigas kunigo Dariaus Petkūno, Lietuvos Ministro Pirmininko Algirdo Brazausko, Klaipėdos miesto mero Rimanto Taraškevičiaus, daugelio kitų).

Penktadienį gausiai susirinkusieji į albumo "Esame viena tauta, viena žemė, viena Lietuva" pristatymą pasidžiaugė, kad paminklas jau įaugo į Klaipėdos panoramą ir tuo, kad išleistas toks puikus "Eglės" leidyklos parengtas ir S. Jokužio spaustuvės išspausdintas albumas.

Gražina JUODYTĖ

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder