Netekome žurnalisto Algirdo Linkaus

Netekome žurnalisto Algirdo Linkaus

Eidamas 56-uosius metus birželio 24-osios rytą po sunkios ligos mirė ilgametis „Apskaitos, audito ir mokesčių aktualijų“ savaitraščio įkūrėjas ir vienintelis vyriausiasis redaktorius, žurnalistas Algirdas Linkus.

1982 metais Vilniaus universiteto Istorijos fakultete A. Linkus įgijo žurnalisto specialybę. Atlikęs karinę prievolę pradėjo dirbti „Komjaunimo tiesos“ (vėliau - „Lietuvos ryto“) redakcijoje Sporto skyriaus korespondentu. A. Linkus puikiai išmanė sporto pasaulio dėsnius, buvo asmeniškai pažįstamas su šios srities specialistais. Su įvairių žaidimų komandomis jis aplankė keliasdešimt tarptautinių varžybų. Didžioji jo meilė buvo krepšinis - Kauno „Žalgiris“ ir Lietuvos rinktinė. A. Linkus turėjo akreditacijas Europos ir pasaulio čempionatuose Graikijoje, Turkijoje, Švedijoje, Serbijoje ir kitur.

Net pradėjęs dirbti savo įkurtame savaitraštyje buhalteriams ir auditoriams jis nė dienos neatitrūkdavo nuo sporto aktualijų, džiaugdavosi mūsų krepšininkų, futbolininkų, rankininkų pergalėmis. Po olimpinio Rūtos Meilutytės triumfo didžiavosi esąs lietuvis. Beveik iki pat paskutinių gyvenimo savaičių ir pats aktyviai sportavo.

A. Linkus buvo žodžio žmogus, nesisvaidydavo nepamatuotais pažadais, o iškilus problemai visuomet atskubėdavo pagalbon, moraliai bei materialiai paremdavo buvusius ir mokyklos, ir universiteto bendramokslius. A. Linkaus dosnumą ir plačią širdį ne kartą pajuto ir Telšių rajono Žarėnų vidurinė mokykla, kurią buvo baigęs.

Buvo aistringas keliautojas, apkeliavęs daugybę pasaulio šalių, bet labiausiai džiaugėsi savo gimtąja Žemaitija.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder