Naujajame Delyje - Šilalės rajono piliakalnio nuotraukų paroda

Naujajame Delyje - Šilalės rajono piliakalnio nuotraukų paroda

Lietuvos ambasadoje Naujajame Delyje spalio 30 dieną atidaryta nuotraukų paroda apie Šilalės rajone esantį Indijos piliakalnį. Šia paroda prasidėjo „Lietuvos dienos“ Indijoje, kurios tęsis iki gruodžio vidurio.

„Apie Indijos piliakalnį sužinojome atsitiktinai – spaudoje perskaitę apie šią vasarą Vakarų Lietuvoje praūžusią audrą. O šiandien tikimės, kad piliakalnio vaizdinys kaip viesulas praūš per mūsų vaizduotę ir taps dar vienu Indiją ir Lietuvą siejančiu simboliu“, – ambasados svečiams sakė Lietuvos ambasadorius Naujajame Delyje Laimonas Talat-Kelpša.

Parodos nuotraukose užfiksuotas Indijos piliakalnio kraštovaizdis ir gamta, vietos augalų ir gyvūnų rūšys.

Trylikos darbų autoriai – fotomenininkė Aurelija Bacevičienė ir archeologas Zenonas Baubonis.

„Dėkoju Šilalės rajono savivaldybei, kuri pasirūpino nuotraukomis. Mums beliko tik jas atspausdinti ir pristatyti Indijos visuomenei. Vargu ar gali būti geresnė paroda nei ta, kurią Lietuvos žmonės dovanoja iš visos širdies“, – sakė L. Talat-Kelpša.

Indijos piliakalnis yra Šilalės rajone, Pagramančio regioniniame parke. Spėjama, kad senovėje ant jo stovėjo viena svarbiausių Karšuvos žemės pilių – Pūtvė, kurią XIV a. sudegino kryžiuočiai.

Piliakalnio pavadinimas kildinamas iš seno baltiško žodžio „indija“, reiškiančio „žemės gilumą“.

Daugiau nei 10 Lietuvos pirmininkavimui ES skirtų „Lietuvos dienų“ renginių bus surengti ne tik Delyje, bet ir Kalkutoje, Džaipure bei kituose Indijos miestuose. Tarp jų – klasikinės muzikos projektas „Bachas Indijoje“, Lietuvos stendo didžiausioje Indijos tarptautinėje prekybos mugėje pristatymas bei seminaras, skirtas legendinio keliautojo Antano Poškos veiklai Indijoje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder