Muzikinio teatro vadovė baigia kadenciją

Muzikinio teatro vadovė baigia kadenciją

"Tai tarsi mano atvirumo valanda", - vakar sukvietusi Klaipėdos akademinę bendruomenę pasižiūrėti ir aptarti operos-fantasmagorijos "Frank'Einstainas - XXI amžius", sakė kūrinio kompozitorė ir Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovė Audronė Žigaitytė-Nekrošienė, informavusi ir apie prasidedantį naujojo vadovo atrankos konkursą.

"Šis mūsų susitikimas turi daugiau nei vieną prasmę, - sakė A. Žigaitytė-Nekrošienė, publikai išsamiai pristačiusi įvairius savo veikalo aspektus, sulaukusius skirtingų žiūrovų reakcijų, ir kvietusi pasilikti diskusijai su atlikėjais po spektaklio. - Pristatau jums 100-ąjį mūsų teatro pastatymą žinodama, kad yra skelbiamas konkursas naujo teatro vadovo kadencijai."

Pranešimas apie Kultūros ministerijos rengiamą konkursą oficialaus leidinio "Valstybės žinios" priede "Informaciniai pranešimai" bei Kultūros ministerijos interneto tinklalapyje kol kas nėra paskelbtas. Įprastai dokumentai dalyvauti konkurse į valstybės tarnautojo pareigas priimami 14 kalendorinių dienų nuo konkurso paskelbimo "Informaciniuose pranešimuose" dienos, įskaitant konkurso paskelbimo dieną.

Teatro vadovės žiniomis, paskutinė diena dokumentams teikti būsianti spalio 29-oji, o naujai išrinktas teatro vadovas pareigas eiti pradės nuo lapkričio 17-osios.

"Taigi turime beveik du mėnesius veikalui pasitvarkyti, kad jis tęstų gyvavimą ir mano kadencijai pasibaigus", - apie ketinimus "šlifuoti" naująjį teatro pastatymą iki galimo vadovybės pasikeitimo kalbėjo jo autorė.

Be to, vienas aktualiausių teatro darbų - ruošimasis lapkričio 23-28 d. suplanuotam festivaliui "Opera-LT".

Oficialiai penkerius metus Muzikiniam teatrui vadovavusi A. Žigaitytė-Nekrošienė sakė dar svarstanti, ar ir vėl dalyvaus konkurse vadovo pareigoms eiti.

"Tačiau einamuosius darbus atlieku kaip baigiamuosius - jeigu ir teks toliau vadovauti teatrui, norėčiau, kad tai būtų nauja pradžia", - sakė pokalbininkė.

Plačiau apie A. Žigaitytės-Nekrošienės planus ir į galą einančios kadencijos įspūdžius "Vakarų eksprese" skaitykite kitą savaitę.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder