Muzikiniame teatre – paskutinis Jaunųjų talentų koncertas

Muzikiniame teatre – paskutinis Jaunųjų talentų koncertas

Trylika talentingiausių jaunųjų atlikėjų birželio 1 d. kartu su Mažosios Lietuvos simfoniniu orkestru dalyvavo kasmet rengiamame finaliniame Jaunųjų atlikėjų koncerte.

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rengiamame tradiciniame Jaunųjų talentų ir Mažosios Lietuvos simfoninio orkestro koncerte šiais metais dalyvavo Klaipėdos Juozo Karoso, Jeronimo Kačinsko muzikos mokyklų, Eduardo Balsio menų gimnazijos, Stasio Šimkaus konservatorijos ir Klaipėdos universiteto Menų akademijos jaunieji talentai. Senojo teatro pastate šis koncertas vyko paskutinį kartą.

Dirigento Stasio Domarko iniciatyva dvidešimt pirmą kartą rengiamame koncerte pasirodė gabiausieji Klaipėdos muzikos ugdymo įstaigų auklėtiniai įveikę savo konkurentus ugdymo įstaigose rengtuose atrankiniuose koncertuose.

Jaunųjų talentų koncerto su simfoniniu orkestru idėja maestro S. Domarkui gimė 1993 m. „Per daugiau nei du dešimtmečius apie 400 jaunų talentų iš Klaipėdos turėjo galimybę pirmą kartą gyvenime atsisėsti orkestro priekyje ir pagroti rimtą klasikos kūrinį. Kiekvienam jų drebėjo širdelė. Kai kuriems tai buvo profesionalios muzikinės karjeros pradžia, kitiems gi – pirmas ir paskutinis kartas. Ne tiek svarbu, ar šis jaunimas vėliau papildys Klaipėdos muzikinio teatro orkestro ar choro gretas. Mūsų misija – prisidėti prie bendro visos Lietuvos jaunųjų muzikantų kultūrinio ugdymo. Būtent tai mums teikia didžiausią pasitenkinimą“, - “, - įsitikinęs S. Domarkas.

S. Domarko suburta komisija kasmet aplanko visas miesto muzikos ugdymo įstaigas, organizuoja jose atrankas, išklauso mokinių parengtus kūrinius, sudaro repeticijų teatre grafikus, paskirsto dirigentus, dirba su jaunaisiais atlikėjais.

Dirigento manymu, koncertas svarbus ir mokykloms, kurios turi galimybę parodyti ne tik jaunus talentus, bet ir pedagogų pasiryžimą, mokyklos lygį.

Pasak šio konkurso globėjo Seimo nario klaipėdiečio Raimundo Paliuko, vaikams šis konkursas – puiki galimybė pagroti ar padainuoti profesionalioje scenoje su profesionaliu orkestru.

„Smagu, kad kiekvienais metais Klaipėdos muzikinio teatro scenoje galime pamatyti ir išgirsti vis naujus jaunuosius muzikos atlikėjus. Neseniai grįžau iš Zalcburgo, V. A. Mocarto gimtinės. Sužinojau, kad ten vaikams muzikos mokslas yra mokamas. Lietuvoje mokslai muzikos mokyklose yra nemokami. Galime pasidžiaugti, kad nors kažkuo esame pranašesni už austrus“, - juokavo Seimo narys.

Jis taip pat priminė, kad šiemet šis konkursas senojo Klaipėdos muzikinio teatro scenoje vyksta paskutinį kartą. „Jau rudenį prasidės šio pastato griovimo darbai, o teatro kolektyvas laikinai persikels į laikinus savo namus – Žvejų rūmus. Užtat po kelerių metų šioje vietoje stovės modernūs teatro rūmai, kurio scenoje norės pasirodyti vis daugiau jaunųjų atlikėjų“, - džiaugėsi R. Paliukas.

R. Paliukas visiems jauniesiems talentams įteikė atminimo dovanas, tarp kurių – profesoriaus Donato Katkaus knyga „Muzikos atlikimas“.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder