Miesto teatrai virs bendrą šiupinį

Miesto teatrai virs bendrą šiupinį

Vasario 10 dieną, 19 val., klaipėdiečiai kviečiami į Žvejų rūmus, kur vyks labdaros renginys "Užgavėnių šiupinys". Šįkart už bilietus surinktos lėšos atiteks Klaipėdos dramos teatro sugrįžimo premjerai - režisieriaus Gyčio Padegimo planuojamai statyti Arvydo Juozaičio pjesei "Luizė Pirmoji".

Į antrą kartą Klaipėdoje UAB "Philip Morris Lietuva" organizuojamą labdaros renginį šiemet susibūrė bemaž visi uostamiesčio teatrai ir teatrinės grupės. Kiekvienas kolektyvas renginio metu pademonstruos po atskirą paruoštą numerį, pamažu pridėdami vis po naują sudėtinę dalį į verdamą pasirodymų šiupinį. Tikruoju šiupiniu, kurį virs Friedricho pasažo virėjai, bus pavaišinti visi renginio dalyviai.

Pasak renginio organizatorės, laidos "Bėdų turgus" vedėjos Editos Mildažytės, bilietai į "Užagavėnių šiupinį" kainuos 20 litų. Surinktos lėšos bus pridėtos prie jau suaukotos sumos.

"Iš Klaipėdos įmonių jau pavyko surinkti 70 tūkst. litų, taigi iki mūsų planuojamų 100 tūkst. trūksta nebe tiek ir daug. Galiu pasakyti, kad uostamiesčio įmonės su savo pinigais atsisveikino gana lengvai. Kiekviena aukojo po 5-10 tūkst. litų. Lygiai taip pat džiaugiuosi, kad prisidėjo visi Klaipėdos teatrai. To tikriausiai niekada nebūtų Kaune ar Vilniuje", - sakė E. Mildažytė.

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas taip pat džiaugėsi uostamiesčio teatrų vienybe ir tikino dažnai pastebintis, kad tai, kas Klaipėdoje atrodo visai įprasta, už 200 km tampa tikru atradimu. Mero manymu, šis labdaringas renginys ne tik įkvėps ir pademonstruos palaikymą Klaipėdos dramos teatrui, bet ir pažymės svarbų Klaipėdos istorinį aspektą. Miesto meras žadėjo, jog spektaklis ne tik taps Klaipėdos dramos teatro sugrįžimo į rekonstruotą pastatą premjera, bet vieną kartą nemokamai bus pademonstruotas miestelėnams.

Klaipėdos dramos teatro vadovo Gedimino Pranckūno teigimu, planuojami surinkti 100 tūkst. litų, tai tik dalis sumos, kurios prireiks statant pjesę "Luizė Pirmoji". Manoma, kad prireiks dvigubai tiek lėšų. Brangiai kainuos ne tik spektaklio dekoracijos, bet ir istoriniai kostiumai.

Labdaros renginio "Užgavėnių šiupinys" metu, ne tik bus demonstruojamas bendras humoristinis Klaipėdos teatrų spektaklis, bet ir bus apdovanoti Klaipėdos miesto bei rajono šviesuoliai, pasižymėję indėliu į kultūros sritį. Bus apdovanotas tapytojas Edvardas Malinauskas, skulptorius Algirdas Bosas, rašytojas Kostas Kaukas, gargždiškė gėlių šventės rengėja Aldona Varkalienė bei Šalpėnų kaimo bendruomenės šviesuolė, bibliotekininkė Janina Morta-Tamkienė. Šiems kultūros šviesuliams bus padalinta 15 tūkst. litų premija.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder