Metų knyga - iš Kęstučio Demerecko leidyklos

Metų knyga - iš Kęstučio Demerecko leidyklos

Klaipėdiečiai nepaliauja domėtis gimtojo miesto istorijos vingiais - "Klaipėdos knygos" konkurso pagrindinį prizą jau trečiąkart atsiėmė šią tematiką propaguojanti leidykla "Libra Memelensis" su Kęstučiu Demerecku priešaky.

Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos lankytojai ir internautai metų knygą rinko mėnesį. Daugiausia balsų pelnė K. Demerecko ir Vasilijaus Safronovo knyga "Klaipėda, 1945-1965: fotoalbumas". K. Demereckui įteikta skulptoriaus Svajūno Jurkaus sukurta bronzinė statulėlė.

Pasak leidėjo, svarbiausias jo tikslas - kad klaipėdiečiai turėtų atsiminimų apie savo miestą, kuris buvo ir tebėra gražus ir kupinas neatrastų paslapčių. "Libra Memelensis" jau yra gavusi šio konkurso pagrindinį apdovanojimą už knygą "Klaipėdos dvarai" ir albumą "Klaipėda senuosiuose atvirukuose".

Antrojoje vietoje šiuosyk liko Klaipėdos universiteto leidyklos išleistas Nijolė Strakauskaitės ir Linos Motuzienės albumas "Kuršių nerija Hugo Scheu atvirukų rinkinyje", trečiojoje - Lietuvos jūrų muziejaus išleista Bernardo Aleknavičiaus "Žvejų kaimelio kronika".

Iš viso klaipėdiečiai už vieną iš 13-os knygų, kurias konkursui pristatė 6 leidyklos, atidavė 1233 balsus.

Specialius bibliotekos prizus - įrėmintą laimės simbolį pasagą - gavo "Eglės" leidyklos direktorius Antanas Stanevičius už išleistą Andros Kavaliauskaitės knygą "Vabalas Ga Babalas", skirtą jauniausiems skaitytojams, bei Lolitos Zemlienės vadovaujama Klaipėdos universiteto leidykla - už menotyrininkės Kristinos Jokubavičienės knygą "Algis Kliševičius. Tarp atėjimo ir išėjimo".

Konkurso dalyvius savo įsteigtais simboliniais prizais apdovanojo ir renginio mecenatas, bendrovės "Mūsų laikas" vadovas Rimantas Cibauskas.

Pasak bibliotekos direktorės Bronislavos Lauciuvienės, penkerius metus rengiamas konkursas, kuris, beje, yra originali uostamiesčio iniciatyva, yra puiki priemonė Klaipėdos leidyklų produkcijai populiarinti. Ateityje, mano direktorė, jis galėtų išaugti į Klaipėdos knygų mugę - konkurso atidarymo metu vykusi prekyba konkursui pristatytomis knygomis sulaukė didelio susidomėjimo.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder