Memelio teatro eksperimentas scenoje sujungs madą, šokį ir dramą

Memelio teatro eksperimentas scenoje sujungs madą, šokį ir dramą

Alternatyvą tradiciniam scenos menui siūlantis Memelio teatras kviečia į pirmąjį Klaipėdoje mados ir šokio spektaklį „Geroji ir išvirkščioji pusės“, inspiruotą Roisinio Murphy – savitos airių kilmės dainininkės bei mados ikonos – asmenybės bei muzikos. Spektaklio premjera – lapkričio 15-ąją, ketvirtadienį, 19 val. Klaipėdos „Švyturio menų doko“ (Naujoji Uosto g. 3) renginių serijoje „Teatro elingas“.

Naujasis Memelio teatro darbas – ne muzikinis klipas, ne draminė istorija ir ne madų podiumas. Spektaklio režisierė Rūta Bunikytė išsikėlė ambicingą tikslą: anot jos, parodyti šių žanrų „išvirkščiąją“ pusę. Tarpdisciplininėmis kūrybos formomis besidominti kūrėja kartu yra dėmesinga muzikos klausytoja. Naujasis spektaklis – duoklė šiems interesams.

„Garsas mūsų gyvenime yra ne tik komunikacijos priemonė, bet ir suvokimo veiksnys. Jis lydi mus ne tik buityje, bet ir filosofiniu lygmeniu. Net tyla turi savo skambesį – savo muziką. Garsas sklinda įvairiais greičiais ir bangomis, kurios visur lydi žmogų. Panorau vizualizuoti šią mintį ir tam, mano galva, labiausiai tinka Roisin Murphy muzika, – sakė R. Bunikytė. – Joje yra melodija, įkūnijanti emocijas ir jausmus; skubančią, rutinos pilną kasdienybę atkartojantis ritmas ir jį apraizgę industriniai garsai, darkart akcentuojantys muzikos ryšį su realybe.“

Spektaklio idėja įgyvendinama per šokį ir kostiumą. „Mane įkvėpė galimybė išreikšti garsą grafiškai. Spektakliui sukurti kostiumai – muzikalumo, šiuolaikiško, avangardinio bei eklektiško įvaizdžio vienuma. Tas pats kostiumas spektaklio metu papildomų detalių dėka gali transformuotis“, – kūrybinius sprendimus komentavo dizainerė Gretė Petkevičiūtė. Šokėjų aprangai ji pasirinko natūralaus pluošto audinius – medvilnę, odą, netikėtus sprendimus, pavyzdžiui, dažytą plisuotą liną.

Choreografiniu spektaklio sprendimu siekama perteikti muzikos bangavimą – tą, kurio nematome, bet jaučiame. Spektaklio choreografas Karolis Barčius teigė, kad pasirinktą stilistiką nulėmė stažuojantis įvairiose šokių mokyklose Europoje ir už jos ribų sukaupta patirtis, įdomiausi įspūdžiai iš matytų miuziklų, vaizdo klipų bei kitokių kolegų darbų.

Režisierė R. Bunikytė, choreografas K. Barčius, dizainerė G. Petkevičiūtė, muzikos aranžuočių autorius Kristijonas Lučinskas, šokėjai Jolanta Milčienė, Rasa Želnytė, Artūras Ženčius, Mantvydas Žilinskas, aktorius Karolis Makauskas sutaria, kad mintis kurti garso bangos paveikslą suteikė daug laisvės, o skirtingos profesinės patirtys pasufleravo daug naujų idėjų. Kokių – žiūrovai išvys premjeroje.

Memelio teatro premjera pradės lapkričio 15-17 d. „Švyturio menų doke“ vyksiančią renginių seriją „Teatro elingas“. Jos tikslas – pristatyti žiūrvams jaunųjų uostamiesčio scenos menų profesionalų kūrybą. Renginius pagal Jaunimo programą remia Klaipėdos miesto savivaldybė. Bilietus į šį bei kitus savaitgalio spektaklius galima įsigyti „Tiketoje“.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder