Maestro Gintaras Rinkevičius ir net 155 atlikėjai vienoje scenoje Klaipėdoje

Maestro Gintaras Rinkevičius ir net 155 atlikėjai vienoje scenoje Klaipėdoje

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras pateikia klausytojams išskirtinį muzikinį įvykį -gruodžio 23 dieną Klaipėdos „Švyturio arenoje“ – užburiantis dviejų dalių koncertas „The Queen Symphony“ ir „Žymiausios roko baladės“ su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru ir maestro Gintaru Rinkevičiumi - savita britų kompozitoriaus Tolga Kashif legendinės grupės „Queen" muzikos interpretacija ir žymiausi Depeshe Mode, Scorpions, Bryan Adams, Metallica, Deep Purple, Tina Turner, Ozzy Osbourne, Tears for Fears ir kitų grupių kūriniai.

Gražiausių metų švenčių išvakarėse Klaipėdos žvejų rūmuose skambėsianti šešių dalių „The Queen Symphony" - kūrinys solistams, chorui ir orkestrui. „Norėjau atskleisti pirmykštę šios didžios muzikos esmę. Norėjau sukurti ką nors daugiau nei paprastą orkestruotę, ir atradau, kad neatsiejama „Queen" muzikos dalis yra šiuolaikinio klasikinio žanro kalba", - teigia kompozitorius ir dirigentas Tolga Kashif. Pasak legendinio grupės „Queen" gitaristo Brajano Mėjaus, „The Queen Symphony" - tai žmogaus su nauju požiūriu ir unikaliu mąstymu darbas. „Aš įsitikinęs, kad šis kūrinys, kaip ir kiti dalykai, susiję su „Queen", gali sukelti ir neigiamą reakciją. Jis laužo daugumą simfoninės formos taisyklių. Bet aš taip pat įsitikinęs, kad ši simfonija taps nemirtingu orkestrų repertuaro favoritu, nes visada surinks pilnas koncertų sales", - teigia B. Mėjus.

Turkų kilmės Didžiosios Britanijos kompozitoriui užsakymą sukurti simfoninį kūrinį grupės „Queen" dainų pagrindu 2002 metais pateikė EMI įrašų kompanija. Grupės nariai nedalyvavo T. Kashif simfonijos kūrimo procese, palikdami kompozitoriui visišką veiksmų laisvę.Simfonijos muzikiniam audiniui naudojamos garsiausios grupės dainos: „Champions", „Rock You", „The Show Must Go On", „Love of my Life", „Who Wants to Live Forever" ir kt. Kai kurias iš jų bus sunku atpažinti net didžiausiems „Queen" muzikos gerbėjams - kompozitorius specialiai meta iššūkį klausytojui, išgrynindamas detales ir atskirdamas jas nuo rokenrolo dvasios arba populiarią melodiją panaudodamas kaip nedidelį boso motyvą. „Visi, kurie tikisi išgirsti tiesiog aranžuotas „Queen" dainas, bus mažų mažiausiai šokiruoti", - po pirmųjų simfonijos perklausų teigė grupės „Queen" gitaristas B. Mėjus.

T. Kashif pabrėžia, kad „Queen" muzika yra vertingas audinys akademinės muzikos kompozitoriui -„Queen" buvo naujos radikalios bangos, metusios iššūkį visai populiariajai muzikai, dalis. Ji įkūnijo pirminę artistinę ekspresiją, kurią mes girdime skrupulingai atliktuose įrašuose ir koncertuose; jų įrašai yra palikimas ir kartu dovana būsimoms kartoms. Daugeliu aspektų „Queen" muzika yra tarp roko ir klasikinių žanrų - ji gali skambėti kaip rokas, tačiau paanalizavus pirminius jos komponentus, pasirodo, kad branduolys turi reikšmingą tematinę bazę ir simfoniniam, ir bet kokiam roko stiliaus kūriniui."

Antroje koncerto dalyje skambės balsingiausių šalies rokerių:Jeronimo Miliaus, Česlovo Gabalio, Povilo Meškėlos, Evelinos Sašenko su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru atliekamosroko baladės. Koncerto kulminacija –trijų rokerių kartu atliekami kultiniai kūriniai: DEPECHE MODE „PersonalJesus“, METALLICA „EnterSandman“ ir B.ADAMS „All for love“.„Klasika ir rokas – labai artimi. Neabejoju, kad koncertas nepaliks abejingų nė vieno geros muzikos gerbėjo“, – sakė P.Meškėla.

Šie, laikui nepavaldūs roko klasikos šedevrai, jungiantys roko ir simfoninę muziką, šiandien atliekami visame pasaulyje, suteiks galimybę klausytojui vienam vakarui pasijusti lyg žymiausiose pasaulio koncertų salėse. Bilietus į šį koncertą Klaipėdos žvejų rūmuose galite įsigyti visose Bilietai.lt kasose.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder