"Liūdni slibinai" ragins Klaipėdą keltis

"Liūdni slibinai" ragins Klaipėdą keltis

Nuolat Tėvynės kėlimu besirūpinantys "Liūdni slibinai" sugrįžta į Klaipėdą. Kovo 11 d. 20 val. "Švyturio menų doke" muzikuojančių aktorių kolektyvas atliks vis dar tautą raginančią, tačiau aiškiai atnaujintą savo programą.

Pernai atšventę dvejų metų sukaktį ir išleidę "Albumą, Raginantį Tautą", "Liūdni slibinai" klausytojams yra paruošę atnaujintą programą. Nespėjusius susipažinti su naujų dainų arsenalu kolektyvas kviečia į doką, kur pademonstruos, ar teisybę sakė Rasius Alijevas, rašydamas, jog "<...>svarbiausias (šeštasis) elementas yra humoras. Va čia slibinai lenkia visus dviem uodegom. Sceninės ir muzikinės tekstų interpretacijos - nepriekaištingos. <…> "Liūdni slibinai" yra žanro lyderiai, ir tai yra tik pradžia. Saugokitės ir liūdėkit, slibinai ateina".

"Liūdni slibinai" - tai trys dainuojantys ir muzikuojantys aktoriai, kurie vaizdinės ir teatrinės raiškos priemonėmis bando atsakyti į klausimą, kaip nuliūdinti lietuvį. "Liūdni slibinai" nėra eilinė Lietuvoje raudančių jaunuolių grupė - tai muzikinė "grupė", kurios nariai dar nepažįsta natų. Kai natos bus pažintos, tobulėti nebebus kur.

"Liūdni slibinai" jau seniai peržengė dainuojamosios poezijos žanro ribas, nukulniuodami radikalaus "pirim piririm" žanro link. Tekstus jauniesiems aktoriams-muzikantams-šokėjams-komikams-dainininkams rašo tokie žymūs poetai kaip Henrikas Radauskas, Šarūnas Banevičius, Sigitas Parulskis, Kęstutis Plankas, Juozas Erlickas ir daugybė kitų.

Reikalui esant muzikuojančių aktorių kolektyvas pagalbon pasitelkia porą profesionalių muzikantų - Būgnininką ir Žmogų, grojantį viršininku.

Jaunieji aktoriai teatrališkai ir jaunatviškai imasi kilnaus tikslo - pakelti Tėvynę.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder