"Lietuvos trio"- unikalių menininkų ansamblis

"Lietuvos trio"- unikalių menininkų ansamblis

Koncertine programa "Iš tylos prabyla garsas" Klaipėdos koncertų salėje spalio 8 dieną, antradienį, 18 valandą prisistatys "Lietuvos trio". Tai unikalių menininkų ansamblis, į kurį susibūrė trys pasaulyje Lietuvos vardą garsinančios klasikinės muzikos žvaigždės: smuikininkas Vilhelmas Čepinskis, violončelininkas Vytautas Sondeckis ir pianistas Petras Geniušas.

Muzikuoti kartu atlikėjus paskatino noras atgaivinti prieš trylika metų egzistavusį to paties pavadinimo ansamblį, kuriame kartu su V. Sondeckiu bei P. Geniušu tuo metu griežė šviesaus atminimo smuikininkas Raimundas Katilius. Jam atminti skirtoje programoje šalia Ludvigo van Bethoveno Trio B-dur ir Felikso Mendelsono Trio d-moll skambės Anatolijaus Šenderovo Trio "In memoriam...", dedikuotas Stasiui Vainiūnui bei visiems anksti išėjusiems menininkams.

VILTIS. "Tikimės viltingų susitikimų", - teigia violončelininkas Vytautas Sondeckis.

"Netekus Raimundo Katiliaus man rankos nekilo trio veiklą Lietuvoje toliau tęsti. Dabar praėjo gana daug laiko... Aš asmeniškai norėčiau mūsų trio koncertus pašvęsti R. Katiliui atminti", - teigia Vytautas Sondeckis.

Pasak pianisto Petro Geniušo, visi "Lietuvos trio" nariai yra visiškai skirtingos individualybės, kartu turinčios ir daug panašumų: tai meilė muzikai ir Lietuvai, tarptautinė muzikavimo patirtis bei atsidavimas savo profesijai. "Vilhelmas turi didžiulę orkestro vadovo, pedagogo, taip pat aranžuotojo patirtį. Vytautas - profesionalus dirigentas, elektroninės muzikos prodiuseris bei ekspertas. Aš irgi nuolat balansuoju ties įvairių žanrų riba: džiazas, klasika, šiuolaikinė improvizacinė muzika, teatras. Visos šios patirtys, sulietos į trio ir padaugintos iš didelio noro groti kartu, privalo duoti įdomų meninį rezultatą", - teigia P. Geniušas.

"Man fortepijoninis trio yra nepaprastai subtilus instrumentų derinys. Mielai sutikdamas dalyvauti "Lietuvos trio" atkūrime su tokiais menininkais kaip V. Sondeckis ir P. Geniušas, viliuosi atgaivinti šio trio tradicijas", - sako V. Čepinskis.

"Muzikuoti trio formulėje su puikiais muzikantais virtuozais man yra džiaugsmingiausias užsiėmimas", - pritaria P. Geniušas.

SAITAI. "Mus sieja meilė Lietuvai ir muzikai", - sako pianistas Petras Geniušas.

Tikėtina, kad Klaipėdos melomanai dar iki šiol prisimena smuikininko R. Katiliaus pasirodymus, kurių vienas iš paskutiniųjų ir buvo su P. Geniušu. V. Sondeckis uostamiestyje koncertavo jau senokai, na, o V. Čepinskis čia tikrai turi daug gerbėjų. Tegu iš tylos prabilę garsai visus juos sukvies į ilgai lauktą ir viltingą susitikimą!

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder