"Klaipėdos teatras yra tikrieji valdovų rūmai"

"Klaipėdos teatras yra tikrieji valdovų rūmai"

Optimistinėmis prognozėmis rekonstruotas Klaipėdos dramos teatras duris turėtų atverti 2014-aisiais metais.

"Nors dėl šaltos žiemos darbai buvo šiek tiek užstrigę, tačiau džiugu, kad dabar viskas vėl vyksta pagal planą. Dar labai svarbu, kad nestringa finansavimas. Jei Vilniuje Valdovų rūmai nebereikalaus papildomų investicijų, gal būt Klaipėdos dramos teatro finansavimas bus dar paspartintas. Taigi aš turėsiu ką pakalbėti su Kultūros ministru. Laikausi pozicijos, kad tikrieji valdovų rūmai yra čia", - trečiadienį apžiūrėjęs kaip vyksta Klaipėdos dramos teatro rekonstrukcijos darbai sakė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Rekonstrukcijos darbus atliekančios bendrovės "Pamario restauratorius" vadovas Aldas Kliukas patikino, kad dabar darbai "eina koja kojon" pagal planą. Šiemet įrengti pamatai ir po naujuoju priestatu ir po nugriauta dalimi. Esą pavyko identifikuoti iš kur sunkiasi vanduo ir problema bus pašalinta.

"Sudėtingiausi darbai jau padaryti. Iki šių metų pabaigos turime atstatyti teatro tūrį, tačiau išorės apdailos dar neatliksime. Žiemą visi darbai jau vyks tik viduje", - sakė A. Kliukas.

Pasak jo, šiemet darbams bus išleista 7,2 mln. litų. Išviso statybos darbams planuojam skirti 20,6 mln. litų. Dvigubai daugiau prireiks įrangai. Visa Klaipėdos dramos teatro rekonstrukcija atsieis per 60 mln. litų.

"Manau, kad 2014-aisiais klaipėdiečiams jau atidarysime Dramos teatrą", - vylėsi Dramos teatro vadovas Gediminas Pranckūnas.

Klaipėdos dramos teatro vadovas Gediminas Pranckūnas (kairėje)džiaugėsi, meras Vytautas Grubliauskas bei bendrovės "Pamario restauratorius" vadovas Aldas Kliukas svarstė, kad teatro rekonstrukcija bus baigta 2014-aisiais metais. Klaipėdos dramos teatro rekonstrukcijos darbai vyksta pagal planą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder