Klaipėdiečiai triumfavo chorų konkurse!

Klaipėdiečiai triumfavo chorų konkurse!

Praėjusį žiemišką savaitgalį jaunatviškos energijos ir dainų prisipildė "Vyturio" katalikiškoji vidurinė mokykla Kaune: šiemet 13-ąjį kartą buvo surengtas Lietuvos vidurinių mokyklų bei gimnazijų mišrių chorų konkursas. Pasipuošę nugalėtojų laurais iš jo sugrįžo net dviejų Klaipėdos gimnazijų dainininkai.

Konkursinėje programoje "Dainuok ir keliauk 2013", skirtoje S. Dariaus ir S. Girėno žygdarbio 80-osioms metinėms, geriausiai pasirodė ir pirmąją vietą laimėjo Klaipėdos "Ąžuolyno" gimnazijos mišrus choras "Atžalynas", antrosios vietos laureatais tapo Klaipėdos Vydūno vidurinės mokyklos mišrus choras.

GERIAUSIA dirigentė, komisijos vertinimu, tapo "Ąžuolyno" gimnazijos choro vadovė Dalia Pilipavičienė.

"Žinoma, kad mūsų siekiamybė buvo pirmoji vieta, - šypsojosi Vydūno mokyklos choro vadovė Ingrida Bertulienė, - meluočiau, jei sakyčiau, jog nenusiminėme. Tačiau netekę galimybės pasidžiaugti savo pergale, džiaugiamės dėl savojo miesto, o "Atžalyną" gerbiame ir pripažįstame, kad tai tikrai stiprus choras. Kaip ir mes... Ko trūko iki pirmos vietos, sunku pasakyti - vertina gi žmonės, tad esama ir subjektyvumo. Šiaip ar taip, mes irgi jaučiamės laimėtojai."

Pokalbininkė pasidžiaugė olimpine konkurso dvasia, šilta atmosfera ir daugybe dainuojančių vaikų. "Dalyvavome jau ketvirtą kartą, anksčiau matydavome vis tuos pačius chorus, o šiemet buvo trys nauji. Tai ypač džiugina."

Pasak I. Bertulienės, Vydūno mokyklos choras nesirenka lengviausio kelio ir savo repertuarui visuomet ieško profesionalios muzikos - akademiškos, tačiau kartu ir netradicinės. "Norime, kad dainavimas būtų prasmingas", - reziumavo vadovė.

"Konkursas, o juo labiau pergalė yra didžiulis stimulas vaikams. Jie nori tarpusavyje konkuruoti, pasirodyti, būti įvertinti, pripažinti, - sakė "Atžalyno" choro vadovė ir, komisijos sprendimu, geriausia dirigentė Dalia Pilipavičienė. - Man taip pat tai svarbus įvertinimas, nes repeticijos yra juodas darbas - atliekame keturbalsius kūrinius, o choro lankymas mokiniams neprivalomas. Mokslo metų pradžioje jų užsiregistravo gal 60, o paskui išsilakstė - per sunku. Konkurse dalyvavo 37 gimnazistai."

"Dvi valandas per savaitę choro repeticijai tikrai galima atrasti", - patikino "Vakarų ekspreso" kalbintas "Atžąlyno" choristas dvyliktokas Martynas Žalandauskas. Vaikinas yra baigęs muzikos mokyklą, trimito klasę, ir teigia, jog dainavimas chore praturtina, padeda pailsėti po sunkaus mokymosi. Gimnazistas ruošiasi tapti mediku - studijuos odontologiją, tačiau muzikos nežada atsisakyti. Paklausta, kuo, jo manymu, "Atžalynas" pakerėjo klausytojus, Martynas spėjo, jog natūralumu: "Nebuvome nei išsigandę, nei susikaustę, tiesiog mėgavomės dainavimu."

VYDŪNO vidurinės mokyklos choras, vadovaujamas Ingridos Bertulienės nestigo išradingumo.

Konkurse dalyvavo dešimt Lietuvos vidurinių mokyklų bei gimnazijų mišriųjų chorų, jie atliko 15 minučių trukmės programą.
Komisiją sudarė J. Kiaulakytė, Klaipėdos universiteto Menų fakulteto Vokalinės muzikos katedros docentė, Klaipėdos savivaldybės kultūros centro Žvejų rūmų moterų choro vadovė;Dainius Druskis, mokytojas ekspertas, Kauno "Aušros" gimnazijos mišraus choro "Aušra" vadovas; prof. Petras Vailionis "Liepaičių" choro ir Vilniaus chorinio dainavimo mokyklos "Liepaitės" įkūrėjas. Konkurso meno vadovas - prof. Albinas Petrauskas, paramos fondo "Polihimnija" prezidentas. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder