Karalienės jubiliejaus proga - Da Vinčio piešinių kelionė

Karalienės jubiliejaus proga - Da Vinčio piešinių kelionė

Dešimtys Leonardo da Vinčio piešinių iš Karališkosios kolekcijos kitąmet bus rodomi įvairiuose Didžiosios Britanijos miestuose. Da Vinčio darbų kelionė prasidės Birmingeme, vėliau jie keliaus į Bristolį ir kitus miestus, praneša "BBC News".

Retai rodomi Da Vinčio piešiniai po šalį keliaus karalienės Elžbietos II "briliantinio" jubiliejaus proga - 2012 m. vasario 6 dieną sukanka 60 metų nuo monarchės įžengimo į Jungtinės Karalystės sostą.

Tarp eksponuojamų Da Vinčio piešinių - techniniai brėžiniai, anatominiai eskizai ir Ledos galvos piešinys. Leonardo kūriniai atrinkti iš 600 piešinių, saugomų Vindzorų rūmuose. Teigiama, kad dešimt piešinių papasakos apie italų meistro interesus, mokslo išradimus.

Leonardo da Vinčio piešiniai buvo atrasti jo dirbtuvėje Prancūzijoje 1519 m. po dailininko mirties. Į britų monarchų kolekciją piešiniai pateko XVII amžiuje valdant karaliui Čarlzui II.

Karališkojoje kolekcijoje iš viso yra 7 tūkst. paveikslų, 40 tūkst. akvarelės darbų ir piešinių, apie 150 tūkst. senųjų meistrų graviūrų. Kolekcijoje taip pat sukaupta vertingų knygų, baldų, fotografijos, keramikos ir kitų dailės kūrinių.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder