Jūros šventė: karališka ir teatrališka

Jūros šventė: karališka ir teatrališka

Penktadienį startuojančioje Jūros šventėje netrūks ne tik karališkų elementų, bet ir teatrališkų pasirodymų. Savo "perliukais" šventės programą paįvairins žymiausi uostamiesčio teatrai ir teatralai.

Jau rytoj 16 val. Tiltų ir Turgaus gatvių sankryžoje su trenksmu savo programą pradės "Muzikinis vežimas", kuriame ir aplink kurį intriguojančius pasirodymus kurs pantomimos teatras "A", vadovaujamas Alekso Mažono.

Netoli "Muzikinio vežimo", Turgaus gatvėje įrengtoje pakyloje, stebėti performansų "Teismas", "Profanai", "Musė" ir kitų pakvies jaunas, bet ambicingas Klaipėdos teatras "Apeironas". Jų pasirodymus Jūros šventės dalyviai galės stebėti sekmadienį 12, 14, 16 ir 18 valandomis.

Teatrališko pasirodymo vieta taps ir dar viena dailininko Anatolijaus Klemencovo sukurta kompozicija "Karūna", įsikūrusi "Atgimimo" aikštėje. Po ja penktadienį 19.30 val. vyks teatralizuotas projektas "Karališkų žingsnių aidas", skirtas Prūsijos karaliaus Vilhelmo Friedricho ir karalienės Luizės dvaro rezidavimui Klaipėdoje atminti. Renginio režisierė aktorė Virginija Kochanskytė sakė, jog per pasakojimus, šokius ir muziką bus prisiminti karališkosios poros gyvenimo Klaipėdoje fragmentai. Šį projektą uostamiesčio gyventojai išvys pirmą kartą.

Dar didesnę intrigą žada šeštadienis. Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras Jūros šventės dalyvius kvies pasigėrėti atviromis teatro trupių repeticijomis prie "Arkos" paminklo.

"Atviras trupės repeticijas "Ore" rengiame jau kelerius metus, jos sulaukia nemenko žiūrovų susidomėjimo, todėl puikiai tinka ir Jūros šventės programos paįvairinimui. Klaipėdiečiai ir miesto svečiai išvys ne tik baleto trupės klasikinio baleto pamoką šokėjams, bet ir dviejų spektaklių repeticijas", - pasakojo Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro atstovė Jovita Navickaitė.

Muzikinio teatro baleto trupės repeticija prie paminklo vyks šeštadienį nuo 10 iki 12.30 val. Iš karto po to iki pat 13.45 val. galėsite išvysti šiuo metu statomo spektaklio - V. Šekspyro dramos "Romeo ir Džiuljeta" - fechtuotės repeticiją. Pastarajai pasibaigus, iki 15 val. prie "Arkos" bus repetuojama komiška opera "Meilės eliksyras".

Nuo gryname ore repetuosiančių Muzikinio teatro artistų neatsilieka ir Klaipėdos dramos teatras. Šeštadienį teatras 11 val. Klaipėdos centrinio pašto kiemelyje vaišins "Eiliuotais pusryčiais". Jaunieji Klaipėdos poetai skaitys savo ir jaunųjų kolegų eiles.

Didžiausia staigmena Jūros šventės dalyvių laukia šeštadienio popietę. 14 val. Teatro aikštėje vyks specialus Klaipėdos dramos teatro projektas "Vaidina klaipėdiškiai". Scenoje interaktyvų spektaklį "Spausk nuotykį" atliks publika.

"Susirinko 18 žmonių grupė. Dirbam, repetuojam, žmonės entuziastingi ir iniciatyvūs. Smagu, kad yra norinčių ne tik stebėti Jūros šventę, bet ir joje dalyvauti. Koks tai bus pasirodymas, kol kas neatskleisime. Tebūnie tai staigmena", - pasakojo projekto režisierius Darius Rabašauskas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder