Įteikta Ievos Simonaitytės premija

Įteikta Ievos Simonaitytės premija

Minint Ievos Simonaitytės 116-ąsias gimimo metines Klaipėdoje įteikta tradicinė rašytojos vardo premija. Šiemet ją pasidalino du laureatai – novelistas Algis Kuklys ir Kristijono Donelaičio „Metus“ į rusų kalbą išvertęs Sergejus Isajevas.

Sergejus Isajevas.

Į bene garsiausios Klaipėdos krašto rašytojos vardo premiją šiemet pretendavo 5 poetai ir rašytojai. Daugiausiai ginčų sukėlė Sergejaus Isajevo darbas – Kristijono Donelaičio „Metų“ vertimas į rusų kalbą.

Iki šiol vertimai nebuvo pristatomi I. Simonaitytės premijai, tačiau, artėjant iškiliam lietuvių literatūros pradininko jubiliejui ir turint omenyje, kad šis vertimas į rusų kalbą – pirmasis iš originalo kalbos, iš pretendentų sąrašo jis nebuvo išbrauktas. Nuspręsta 4 tūkst. litų siekiančią premiją padalyti į dvi nominacijas.

Komisijos balsų dauguma laureatais paskelbti Sergejus Isajevas ir Algis Kuklys už žodžio, stiliaus, minties tobulumo paieškas, dvasinių vertybių teigimą novelėse.

I. Simonaitytės premija įsteigta dar 1987 metais. Ji yra literatūrinė, tačiau iš 27 premijų tik 15-a įteikta už grožinius kūrinius.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder