Išdalyti Europos kino apdovanojimai

Išdalyti Europos kino apdovanojimai

Danų režisieriaus Larso fon Tryro (Lars von Trier) drama "Melancholija" Europos kino apdovanojimų ceremonijoje Berlyne šeštadienio vakarą paskelbta geriausiu filmu. Geriausiais aktoriais pripažinti Tilda Svinton (Tilda Swinton) ir Kolinas Firtas (Colin Firth).

"Melancholija" buvo nominuota iš viso aštuoniose kategorijose, o gavo tris prizus. Juosta apie artėjančią pasaulio pabaigą taip pat apdovanota už geriausią dizainą ir geriausią operatoriaus darbą.

Britas K. Firtas apdovanotas už vaidmenį juostoje "Karaliaus kalba" ("The King's Speech"), o jo tautietė T. Svinton - už vaidmenį filme "Mums reikia pasikalbėti apie Keviną" ("We Need To Talk About Kevin"). Nė vienas jų apdovanojimų ceremonijoje nedalyvavo.

Už geriausią režisūrą apdovanojimą atsiėmė danė Zuzana Byr (Susanne Bier), režisavusi filmą "Geresniame pasaulyje". Už geriausią dokumentiką apdovanotas vokietis Vimas Vendersas (Wim Wenders), sukūręs "Pina".

Geriausiais scenaristais už filmą "Berniukas su dviračiu" pripažinti broliai iš Belgijos Žanas Pjeras (Jean-Pierre) ir Lukas Dardenės (Luc Dardenne).

Europos kino akademijos apdovanojimai įteikiami nuo 1988 metų. Laureatai renkami balsuojant beveik 2300 organizacijos narių, tarp jų - aktoriams, kritikams, režisieriams ir prodiuseriams.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder