Ieškos vietos kalvių kūriniui

Ieškos vietos kalvių kūriniui

Antradienį pas Klaipėdos merą Vytautą Grubliauską apsilankius Lietuvos kalvių sąjungos pirmininkui Linui Leščiauskui buvo aptarta ne tik galimybė Klaipėdai tapti tarptautinės kalvystės organizacijos nare, bet ir niekaip neatsirandanti vieta Lietuvos tūkstantmečio proga pagamintam dekoratyviniam pano.

L. Leščiausko teigimu, dekoratyvinis 2x2 matmenų pano, kuriame vaizduojamas Lietuvos žemėlapis, paįvairintas skirtingų kalvių pagamintais segmentais, nukaldintas dar 2009 metų kalvių plenero "Keturi vėjai" metu. Nuspręsta kūrinį padovanoti miestui, tačiau iki šiol puošmenai neatsirado vietos.

Kalvis pasakojo, jog buvo kreiptasi ir į vyriausiąjį miesto dailininką Mindaugą Petrulį, tačiau jo pagalbos nesulaukta, aiški vieta taip ir nepaskirta, net neapsvarstyta.

Meras šią problemą išsprendė paprastai - į susitikimą skubiai buvo pakviestas pats M. Petrulis. Jis šįkart pasižadėjo, jog kūriniui vieta bus rasta, ir pakvietė L. Leščiauską apsilankyti miesto įvaizdžio formavimo grupės susitikime, kur peržvelgus kūrinio nuotraukas ir būtų nuspręsta, kur geriausiai šį darbą įkurdinti.

Šiemet kalvystės pleneras "Keturi vėjai" vyks jau penktąjį kartą. Numatoma, jog jis vyks rugpjūtį sugrįžtančios "The Culture 2011 Tall Ships" regatos metu. L. Leščiauskas prašė V. Grubliausko padėti atrasti atviresnę ir visuomenei prieinamesnę vietą, mat iki šiol pleneras vykdavo piliavietėje, gana uždaroje teritorijoje. Planuojama, jog pleneras šiemet galėtų vykti netoliese, kruizinių laivų terminalo teritorijoje. Meras nukreipė kalvius derėtis su pačiais regatos organizatoriais.

Be to, vakar aptarta galimybė Klaipėdai įstoti į tarptautinės kalvystės organizacijos gretas. Tai sudarytų progą mieste surengti tarptautinį ir masinį kalvystės plenerą, į kurį suvažiuoja keli šimtai kalvių iš viso pasaulio.

V. Grubliauskas teigė tokios galimybės neatmetantis, tačiau pirmiausia, jo manymu, reikia apsvarstyti ne tik miesto gaunamą naudą, bet ir reikalingus kaštus - narystės mokesčius ir kitus įsipareigojimus.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder