Humoro porcija su Gražina Balandyte Palangos scenoje

Humoro porcija su Gražina Balandyte Palangos scenoje

Praėjusiais metais didelio poilsiautojų ir palangiškių dėmesio sulaukusi Nacionalinio Kauno dramos teatro komedija „Mūsų brangioji Pamela“ rugpjūčio 21, 22 d. sugrįžta į kurortą. Kaip ir pernai, vasarotojų širdis džiugins pagrindinio vaidmens atlikėja Gražina Balandytė.

Spektaklis „Mūsų brangioji Pamela“ gyvuoja antrąjį teatro sezoną, tačiau nestokoja publikos dėmesio. Kur slypi jo paslaptis? Greičiausiai tiktų du, vienas kitą papildantys atsakymai: teatro žiūrovai išsiilgę šviesaus humoro ir aktorės Gražinos Balandytės vaidybos. Po kelerių metų pertraukos žinoma teatro ir kino aktorė ėmėsi pagrindinio Pamelos Kronki vaidmens. Pasak spektaklio režisieriaus Algirdo Latėno, Pamela išgydo žmones, kurie praradę viltį ir stovi ant gyvenimo atbrailos: „Ji turi giedančią dūšią ir sugeba įtikinti kitus, kaip reikia gyventi. Įdomiai gyventi!“

Aptariamos herojė dosjė: vieniša, senyvo amžiaus moteris gyvenanti apleistame name lūšnynų kvartale. Iš pirmo žvilgsnio, tai tobula galimybė pas ją užsukusiems sukčiams lengvai pasipelnyti – tereikia apdrausti miesto vienišės gyvybę ir, pagreitinus jos mirtį, pasiimti milžinišką draudimo išmoką. Tačiau kas galėjo pagalvoti, jog būtent senutės patiklumas ir naivumas gali tapti pagrindine kliūtimi piktiems kėslams įgyvendinti?

Kriminaliniuose laikraščių puslapiuose dažnai aprašomos panašios istorijos. Deja, jų pabaigos ne tokios šviesios. Tačiau tik ne šiame spektaklyje, nes užkrečiantis herojės optimizmas ir geranoriškumas ne tik sugriauna apgavikų planus, bet ir pažadina juose primigusias esmines žmogiškąsias vertybes – atjautą, rūpestį, švelnumą, meilę kitam. Nepažįstama senučiukė palaipsniui tampa brangiąja Pamela. Apie artimą ryšį su kuriama heroje patvirtina ir aktorė: „Jei pagauni vidinį pajutimą, nebėra skirtumo Gražina Balandytė ar Pamela.“

Praėjusius metus pelnytai galime vadinti aktorės Gražinos Balandytės metais. Menininkė už Pamelos Kronki vaidmenį pripažinta geriausia D. Tamulevičiūtės vardo profesionalių teatrų festivalyje Alytuje, taip pat pelnė iškiliausių Kauno miesto teatralų „Fortūną“, bei „Teatrų pavasaryje Kaunas- 2014“ buvo įvertinta publikos prizu. Be to, kino meno festivalyje „Sidabrinės gervės“ į aktorės delnus „nutūpė“ Auksinė gervė už viso gyvenimo nuopelnus.

„Laiminga, kad galiu išeiti į sceną ir dėkinga žiūrovams, kurie ateina pasižiūrėti spektaklio vasarą, kada viskas žydi, kvepia, ošia jūra. Dėkinga publikai, kuri aukoja savo laiką,“ – belaukdama susitikimo su teatro išsiilgusiais vasarotojais sako G. Balandytė.

Visi neabejingi Gražinos Balandytės talentui bei sveikam humorui rugpjūčio 21, 22 d. 20 val. kviečiami į Palangos senojoje gimnazijoje (Jūratės g. 13). rodomą spektaklį „Mūsų brangioji Pamela“ – nubraukti ašarą ar iki soties pasijuokti. Bilietų kaina – 25 Lt.

Bilietus galima įsigyti „Tiketos“ kasose, taip pat „Tiketa“ (www.tiketa.lt). Nuo rugpjūčio 18 dienos 11-14 val. ir 16-20 val. bilietai bus pardavinėjami prie Palangos senosios gimnazijos.

John Patrick

MŪSŲ BRANGIOJI PAMELA

Dviejų dalių detektyvinė komedija

Iš anglų kalbos vertė Gintaras Patackas

Režisierius – Algirdas Latėnas

Scenografas – Sergejus Bocullo

Kostiumų dailininkė – Berta Bocullo

Kompozitorius – Faustas Latėnas

Pagrindiniame vaidmenyje – Gražina Balandytė

Vaidina: Gabrielė Aničaitė, Inga Mikutavičiūtė, Algirdas Pintukas, Henrikas Savickis, Ričardas Vitkaitis, Ridas Žirgulis

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder