Geltonas kūrybos vieškelis

Geltonas kūrybos vieškelis

Paroda

Dailininkas Vidas Pinkevičius parodos "Kelyje" atidarymo akimirką

Klaipėdos galerijoje atidaryta produktyviausio uostamiesčio dailininko Vido Pinkevičiaus 33-oji autorinė paroda - "Kelyje". Didžiulėse drobėse plyti ryškiaspalvis pavasario laukas ir dieviškosios bei žmogiškosios komedijų interpretacijos.

Kritikai ir kolekcininkai spėliojo, ar tūkstančius kūrybinio kelio mylių atmatavęs, ne vienus batus pakeitęs menininkas tebėra ieškojimų kelyje? Menotyrininkas Ignas Kazakevičius konstatavo Vidą Pinkevičių likusį ištikimą ekspresionizmui - Gyvenimo ir Mirties šokiui, teptukui išraižytoms drobėms su figūrinėmis kompozicijomis, simboliais, ir autoriaus kalbėjimusi su jo sukurtais demonais bei šventaisiais. Per rupų sodriaspalvį drobės paviršiaus gruntą visur prasimuša geltonis - kaip drąsus gyvenimo geismo iššūkis, kaip švento Van Gogo pamišimo atšvaitas.

"Kol eini, neaišku, kur kelias nuves. Norisi kažką nauja ir sau atrasti; alkis atsiranda bevalgant, taip atsiranda ir nauji siužetai", - kalbėjo autorius. Jo talento gerbėjai - aktoriai, dailininkai, kolekcininkai, apsilankantys dailininko dirbtuvėje kone kasdien ir regintys jo darbus dar "užsimezgančius" ant molberto, tikino kaskart juose įžvelgiantys paslapčių, mistikos, eksperimentų, grotesko ir autoironijos, išreikštos potėpiu, vaizdu, spalva. Tapytojo unikalumas galbūt glūdi tame, jog kūrybinės įtampos sklidinuose darbuose nuolat vyksta gyvybės formų metamorfozės, prasiveržia gaivios atradimų versmės.

Ivona ŽIEMYTĖ

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder