Gediminas Pranckūnas ruošia sau pamainą

Gediminas Pranckūnas ruošia sau pamainą

Kultūros ministerijai paskelbus konkursą dėl Klaipėdos dramos teatro vadovo pareigų, dabartinis ilgametis teatro vadovas Gediminas Pranckūnas neslepia, jog sieks ir ketvirtosios kadencijos, mat nesinori išeiti nepabaigus darbų.

G.Pranckūnas Klaipėdos dramos teatrui vadovauja jau tris kadencijas - 13 metų. Ypač sunku buvo pastaruosius kelerius metus, mat teko vykdyti veiklą neturint savos vietos - teatro pastatas dar 2010-aisiais pradėtas rekonstruoti.

„Noriu pastatyti teatrą ir atiduoti jį jaunimui. Jeigu jau pradėjau, tai užbaigsiu. Kiekvienas žmogus nori po savęs kažką palikti. Kad mano anūkai, mano vaikai matytų, kad tėvelis įdėjo savo kažkokią dalį, stengėsi, kad teatras iškiltų. Reikia stengtis, kad į kitus teatrus nebebėgtų mūsų teatro artistai. Kiekvienas žmogus, kiekvienas vadovas turi šitą tikslą”, - pasakojo G.Pranckūnas.

Teatro direktorius teigė visą gyvenimą atidavęs teatrui - nuo pat jaunystės krimto aktoriaus duoną, jau 1993-iaisiais dirbo ir Klaipėdos dramos teatre, ir kartu vadovavo miesto koncertų salei, vėliau buvo teatro vadovo pavaduotoju. Klaipėdos dramos teatrui G.Pranckūnas ėmė vadovauti 2001-aisiais.

„Visko buvo. Ir gero, ir blogo. Kaip mene visada yra. Žinoma, galvoju ir apie ateitį. Kviečiu jaunus režisierius ir šiaip nemažai jaunimo. Gražiai juos paruošiu ir tada jau atiduosiu jiems teatrą”, - šyptelėjo G.Pranckūnas.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder