Edgarui Montvidui įteiktas Kultūros ministerijos Garbės ženklas

Edgarui Montvidui įteiktas Kultūros ministerijos Garbės ženklas

Pažaislio muzikos festivalio baigiamajame koncerte operos solistui Edgarui Montvidui įteiktas Kultūros ministerijos Garbės ženklas "Nešk savo šviesą ir tikėk".

Lietuvą pasaulyje garsinantis dainininkas aukščiausiu ministerijos apdovanojimu pagerbtas už pastarųjų metų kūrybinę veiklą Lietuvoje ir užsienyje, profesionaliai jautriai sukurtus sceninius vaidmenis, svarų indėlį ir ypatingus nuopelnus Lietuvos kultūrai ir menui, iniciatyvas, inspiruojančias bendruomenę pozityviai veiklai, bei asmeninę atsakomybę, kuriant kultūrinę ir dvasinę aplinką.

"Jūs esate tituluojamas balso juvelyru, subtiliausių niuansų meistru, ištobulinto vokalo virtuozu ir talentingu artistu. Lydimas klausytojų ir žiūrovų susižavėjimo, garsinate Lietuvą pasaulyje, pabrėždamas, kad esate lietuvis, ir visada esate tūkstančių klausytojų laukiamas savo gimtinėje", - sakė apdovanojimą įteikęs kultūros ministras Šarūnas Birutis.

XX Pažaislio muzikos festivalio uždarymo koncerte E. Montvidas atliko gražiausias tenoro partijas iš įvairių operų kartu su operos soliste Asmik Grigorian. Vakaro pabaigą papuošė ir prie solistų prisijungęs Donatas Montvydas.

Pasaulio operos ir koncertų scenas užkariavęs E. Montvidas dainavimo mokėsi Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje pas prof. Virgilijų Noreiką. Dar būdamas studentas, 1999 m. debiutavo operos scenoje, sukūrė ne vieną vaidmenį Latvijos nacionalinėje operoje.

Tarptautinė dainininko karjera įsibėgėjo, kai 2001-2003 m. buvo pakviestas stažuotis Karališkojoje operoje "Covent Garden" Londone. Čia, pakeitęs sunegalavusį solistą, jis sėkmingai debiutavo Alfredo vaidmeniu Džiuzepės Verdžio (Giuseppe Verdi) operoje "Traviata". Taip pat šiame teatre dainavo ir kitus vaidmenis.

2004-2006 m. E. Montvidas buvo Frankfurto prie Maino operos teatro solistas. Nuo 2007 m. dainininkas yra laisvai samdomas solistas ir dainuoja garsiuose operos teatruose bei muzikos festivaliuose. E. Montvidas yra sukūręs daugiau kaip 20 vaidmenų.

Jis - dažnas svečias ir Lietuvos scenose. Čia E. Montvidas bendradarbiauja su "Vilnius City Opera", Lietuvos nacionaliniu operos ir baleto teatru, nuolat koncertuoja su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru, dainuoja Pažaislio muzikos festivalyje.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder