D. Banionis filme "Tadas Blinda" įkūnija Muravjovą "Koriką"

D. Banionis filme "Tadas Blinda" įkūnija Muravjovą "Koriką"

Naujame filme "Tadas Blinda. Pradžia" vaidinsiantis legendinis aktorius Donatas Banionis įkūnys nuožmųjį carinės Rusijos veikėją, aršų baudžiavos panaikinimo priešininką Michailą Muravjovą.

Įsibėgėjant istorinės nuotykių juostos "Tadas Blinda. Pradžia" vasaros filmavimams 86 metų D. Banionis, pastaruosius keletą metų nevaidinęs nei teatre, nei kine, pripažino, kad filmo "Tadas Blinda. Pradžia" kūrėjų kvietimas sukurti personažą šioje juostoje jam buvo kiek netikėtas, bet siūlymą aktorius priėmęs.

Neseniai buvo nufilmuotos svarbios scenos su D. Banionio vaidinamu generalgubernatoriumi M. Muravjovu. "Filmavimo aikštelėje darbas buvo nelengvas. Reikėjo sukurti įtikinamą personažą. Man teko prisiminti rusų kalbą, kuria įsakymus duoda Muravjovas", - sakė aktorius D. Banionis.

Filmo veiksmas nukelia į 1861 m., kai M. Muravjovas ėjo Rusijos valstybės turtų ministro pareigas. Iš Sankt Peterburgo savo pavaldiniams jis duoda nurodymus, kurie vėliau įtrauks dar jauną Tadą Blindą į negailestingas istorijos girnas. Carinės Rusijos veikėjas M. Muravjovas nuo 1963-iųjų porą metų ėjo Vilniaus generalgubernatoriaus pareigas, malšino 1963-1964 m. sukilimą Lietuvoje, mirties bausme baudė sukilimo vadus ir dalyvius. Pasižymėjęs ypatingu žiaurumu, M. Muravjovas buvo pramintas "Koriku".

"Mums didžiulė garbė, kad D. Banionis sutiko atlikti vaidmenį šiame filme. Naujame amplua aktorius - kaip visuomet ryškus ir charizmatiškas. Beje, D. Banionio veido bruožai iš tiesų kiek primena tikrąjį M. Muravjovą", - sakė filmo "Tadas Blinda. Pradžia" režisierius Donatas Ulvydas.

Istorinis nuotykių filmas "Tadas Blinda. Pradžia" pasakos apie legendinio svieto lygintojo Tado Blindos jaunystę ir įvykius, sukrėtusius Žemaitiją Didžiojo lietuvių sukilimo išvakarėse. Filme taip pat vaidins Mantas Jankavičius, Agnė Ditkovskytė, Antanas Šurna, Dainius Kazlauskas, Tatjana Liutajeva, Andrius Kaniava, Vidas Petkevičius, Jokūbas Bareikis ir kiti įvairių kartų aktoriai.

Numatoma, kad įvairiose šalies vietovėse "Tadas Blinda. Pradžia" bus filmuojamas iki liepos 24 d., o didžiuosiuose ekranuose filmas turėtų pasirodyti 2011 metų pradžioje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder