Atsitiktinė pažintis, sujungusi dvi vienišas širdis

Atsitiktinė pažintis, sujungusi dvi vienišas širdis

Spalio 24 dieną Klaipėdos teatro mėgėjus nudžiugino spektaklio premjera "Lengva pažintis", įvykusi "Aušros" teatre.

Teatro įkūrėjas, žinomas režisierius ir pedagogas Antanas Milinis klaipėdiečiams pristatė pagal Valentino Krasnogorovo pjesę savo režisuotą spektaklį "Lengva pažintis". Daugiau nei valandą trukusiame spektaklyje narpliojamos vyrų ir moterų santykių peripetijos.

Pagrindinė veikėja - žavinga viliokė, flirto meistrė, privertė įsimylėti arogantišką ir savimi pasitikintį jaunuolį. Išsilavinusios, paslaptingos moters pastangos ir atkaklumas pavergė iš pažiūros nepasiekiamo, tačiau tikros meilės išsiilgusio jaunuolio širdį.

"Lengva pažintis" atspindi seną ir daugeliui žinomą tiesą, jog norint pavergti vyro širdį nepakanka vien išorinio grožio, daug svarbiau tai, kokia įdomi pašnekovė moteris gali būti.

Žiūrovai neišvydo spalvingų bei modernių dekoracijų ar veiksmo scenų. Dėmesys buvo sutelktas į restorane atsargiai užsimezgusį dviejų vienišų širdžių pokalbį, kuriame netrūko išdidumo, humoro ir net švelnios erotikos elementų. Po intriguojančios vakaro pažinties jaunuoliai nepajėgia išsiskirti ir pokalbį pratęsia viešbučio kambaryje, keldami putojančio šampano taures. Tolimesnę jų santykių raidą kiekvienas žiūrovas gali interpretuoti savaip. Jie liks drauge, o galbūt, išaušus rytui, visgi išvyks į skirtingas pasaulio šalis?

Anot režisieriaus A. Milinio, kurdamas pjesę jis stengėsi atsiriboti nuo socialinio pobūdžio, buitinių pjesių. "Lengva pažintis" skirta žiūrovams nuo 17 metų. Joje atskleidžiami moraliniai kriterijai, skatinantys žiūrovus pamąstyti apie gyvenimą, tarpusavio santykius.

Pasidomėjus, kokį įspūdį spektaklis paliko teatro mėgėjams, nuomonių pasigirsta įvairių. Vienų žiūrovų dėmesį jis prikaustė iki paskutinės akimirkos, o kitiems personažų pokalbis pasirodė užsitęsęs ir netgi šiek tiek monotoniškas.

Užgesus prožektorių šviesoms ir nutilus skambiems sveikinimų žodžiams režisierius atskleidė, jog statydamas pjesę aktorius rinkosi atidžiai.

Pagrindinius vaidmenis atliko Lukas Alsys ir Julija Reklaitytė. Jaunieji aktoriai prasitarė, jog repetuojant sunkumų neišvengta, tačiau meilė teatrui atperka viską. Jie taip pat dėkojo režisieriui A. Miliniui už nuoširdų rūpestį ir suteiktas žinias. Režisierius prisipažino, jog pjesėje dar reiktų šį tą tobulinti ir visa tai bus padaryta repeticijų metu. "Lengvos pažinties" pastatymas užtruko metus. Spektaklį ketinama parodyti ir kituose Lietuvos miestuose.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder