Artūras Kozlovskis: Klaipėdos bosas grįžta į televiziją

Artūras Kozlovskis: Klaipėdos bosas grįžta į televiziją

Į LTV televizijos projektą "Triumfo arka" sugrįžta Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro solistas Artūras Kozlovskis. Penkiose laidose dalyvavęs dainininkas tuomet gydėsi balso stygas, tad ir kūrinius rinkosi tik tokius, kuriuos nesveikuojantis balsas galėjo išdainuoti. Dabar jis tikisi atsigriebti.

Prieš dvi savaites gautas kvietimas grįžti Artūrą maloniai nustebino, nes to visiškai nesitikėjo. Solistas dainuos jau šį sekmadienį ir tikisi žiūrovų palaikymo. Beje, jam sugrįžimas tai ir gimtadienio dovana - jis gimęs gruodžio 10 d.

A. Kozlovskis auksinio balso konkursui rengiasi savarankiškai. Jo vienintelė patarėja yra muzikė žmona. Kūrinius taip pat renkasi pats. Du kartus "Triumfo arkoje" atlikęs rusų romansus solistas teigia, jog šis žanras yra jo stichija, tačiau pritariant orkestrui romansus dainuoti nėra lengva.

"Nuo pasirinkto kūrinio labai priklauso sėkmė. Dėl to esu pralaimėjęs ne vieną konkursą. Žinoma, rengiantis tokiam projektui konsultantas labai reikalingas. O dabar gi žmonos patarimai dažniausia taip ir lieka, nes filmuojantis dažniausiai suveikia turimi refleksai. Filmuojant laidą tenka ilgai laukti. Be to, persiimi ir kitų dalyvių jaudulio", - pasakojo bosas.

Dalyvaudamas "Triumfo arkoje", A. Kozlovkis siekia priminti apie save. Tuo metu, kai jis dainavo Kauno muzikiniame, vėliau vieną sezoną - Lietuvos operos ir baleto teatre, buvo žinomas solistas, aktyviai koncertavo. Klaipėdoje gyvenimas tapo sėslesnis, o darbas - mažiau matomas. Televizijos tūkstantinė auditorija suteikia vilties vėl tapti plačiau žinomu dainininku.

Kaune gimęs ir augęs, kino mechaniko specialybę turintis, kadais sėkmingai siuvėju dirbęs Artūras dainininko kelią pasirinko bendramokslės pakviestas į Petro Bingelio vadovaujamą chorą. Tačiau tąsyk nebuvo priimtas dėl įgūdžių stokos, vien gražaus balso tembro nepakako. Maestro P. Bingelis pasiūlė laimę bandyti Kauno muzikiniame teatre, o čia A. Kozlovskis buvo priimtas dainuoti chore. Toliau sekė darbas ir vokalo studijos pas vieną žinomiausių ano meto solistų Gediminą Šmitą. Po studijų Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje sekė meistriškumo kursai Rostoko muzikos ir meno akademijoje (Vokietija), taip pat meistriškumo kursai Lietuvoje, garsių dainininkų Virgilijaus Noreikos, Vytauto Juozapaičio pamokų stebėjimas, įsiklausymas į jų dainininkams duodamus patarimus.

A. Kozlovskis yra sukūręs daugybę vaidmenų operose, operetėse, miuzikluose, yra dalyvavęs atliekant vokalinius simfoninius kūrinius. Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre jo pirmasis spektaklis buvo G. Kuprevičiaus opera "Prūsai". Solistas nesigaili išmainęs gimtąjį Kauną į Klaipėdą. Anot jo, svarbu mėgstamas darbas ir šeimos - žmonos ir dviejų dukrų - artumas.

Juodų it anglis plaukų, tamsiai rudų žvitrių akių Artūras neslepia keliantis susidomėjimą. Dažnai smalsaujama, kokia vis dėlto jo tautybė. "Tėvas - gruzinas, mama - ukrainietė. Tėvai susipažino Kaune. Čia tuomet gyveno mama. Netrukus jiedu susituokė. Būdamas keturiolikos metų nutariau pavardę pasikeisti - iš gruziniškos į mamos mergautinę. Taip buvo paprasčiau, nes gruziniška pavardė vis užkliūdavo bendraujant su bendraamžiais", - pasakojo jis.

Klausimas dėl solisto tautybės kilo ir "Triumfo arkoje". Pasitelkęs humorą A. Kozlovskis pridūrė, kad jį savinasi ir lenkai - pasirodo, šioje šalyje veikia platus verslininko Roberto Kozlovskio viešbučių tinklas, tad gastrolių metu lenkai Artūrą laiko savu.

Valentina ŽIGIENĖ

Į KOVĄ. Į populiarųjį televizijos projektą "Triumfo arka" šį sekmadienį grįžta Klaipėdos dainininkas A. Kozlovskis.

Viliaus MAČIULAIČIO nuotr.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder