Žvejų rūmai pasirengę priimti Muzikinį teatrą

Žvejų rūmai pasirengę priimti Muzikinį teatrą

Žvejų rūmuose pagaliau baigėsi visą vasarą trukę remonto darbai. Netrukus čia savo spektaklius pradės rodyti ir Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras.

Atsinaujinusias erdves apžiūrėjo ir miesto meras, kuris ypač susižavėjo pasikeitusia didžiąja sale.

"Žvejų rūmai pasirengė priimti Muzikinį teatrą aukščiausiu lygiu. Didžioji salė tapo tiesiog nebeatpažįstama. Čia pakeistos kėdės, įdiegtas LED apšvietimas, perdažytos sienos. Atsirado ir patobulinimų scenoje, užkulisiuose. Vaizdas tikrai džiugina akį, tikiuosi, kad pokyčiai taip pat nudžiugins ir kitus miestiečius, kurie jau šį savaitgalį ten stebės pirmąjį Muzikinio teatro spektaklį - miuziklą "Smuikininką ant stogo", - emocijų neslėpė miesto vadovas Vytautas Grubliauskas ir pridūrė, kad pokyčiai naudingi ne tik Muzikiniam teatrui, bet ir miesto renginiams, kurie čia taip dažnai rodomi.

Nors Žvejų rūmai gražinosi ir pavasarį (sutvarkyti užkulisiai, įrengtas keltuvas dekoracijoms pristatyti ir kt.), didieji remonto darbai startavo birželio pradžioje. Buvo pakeista kiliminė danga, kai kur - šviestuvai, kėdės, lubos, suremontuoti tualetai, vienas jų įrengtas neįgaliesiems. Didžiosios salės grindys buvo išklotos nauja kilimine danga, taip pat atsirado 1 100 naujų kėdžių. Tam, kad Žvejų rūmų salėje tilptų Muzikinio teatro orkestras, atsisakyta trijų žiūrovų sėdimųjų eilių.

Šiemet įstaigos remontui Savivaldybė skyrė 242 tūkst. eurų, kitąmet numato skirti 197 tūkst. eurų, 2019 m. - 10 600 Eur. Kai kurie darbai atlikti iš Žvejų rūmų suplanuotų kasmetinių lėšų - išleista apie 15 tūkst. eurų.

Įstaigos vadovas Alvydas Lenkauskas paminėjo, kad kitąmet bus remontuojamos administracinės patalpos, kadangi verkiant reikia tvarkyti tualetus, įrengti dušą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder