Žengtas dar vienas žingsnis tikslo link: paaiškėjo projekto „Klaipėda – Europos jaunimo sostinė 2021“ platformų koordinatoriai

Žengtas dar vienas žingsnis tikslo link: paaiškėjo projekto „Klaipėda – Europos jaunimo sostinė 2021“ platformų koordinatoriai

Nors oficialiai Klaipėda Europos jaunimo sostine (EJS2021) taps tik 2021 metais, tačiau pasiruošimo darbai veikloms jau vyksta ir įgauna vis didesnį pagreitį. Paaiškėjo septynios ne pelno siekiančios įstaigos, atsakingos už aštuonių platformų koordinavimą.

Rengiant EJS2021 paraišką, #chooseklaipeda iniciatyvą ir organizuotų strateginių sesijų, susitikimų su jaunimu metu, paaiškėjo, kad dauguma dalyvių planuoja išvykti iš Klaipėdos, nes nemato perspektyvų, nesijaučia girdimi ir vertinami, miestas yra nepatrauklus. EJS2021 yra užsibrėžusi tikslą - skatinti jaunimą atskleisti potencialą, atrasti ir rinktis Klaipėdą.

Atsakomybę už ambicingo projekto „Klaipėda – Europos jaunimo sostinė 2021“ administravimą, koordinavimą, vertinimą prisiėmė VšĮ Klaipėdos šventės į pagalbą pasikvietusi ir aktyviai visame pasirengimo tapti Europos jaunimo sostine etape dalyvavusią VšĮ Amicus Certus. Šios įstaigos, drauge su Klaipėdos miesto savivaldybe, vietos, nacionaliniais, tarptautiniais partneriais yra atsakingi už projekto EJS2021 įgyvendinimą. VšĮ Klaipėdos šventės ir VšĮ Amicus Certus sudarė programą pagal jaunimo identifikuotus iššūkius ir kuri bus vystoma trimis kryptimis – „Veik“, „Kur“, „Atskleisk“ – ir Horizontaliomis platformomis.

„Veik“ kryptis pasidalija į platformas „Dialogai“ ir „Solidarumas“, „Kurk“ kryptis – į „Lyderystę“ ir „Kūrybingumą“ „Atskleisk“ kryptis – į „Šiaurę–Pietus“ ir „Spalvas“. Pastarajai krypčiai taip pat priklauso ir platforma „Erdvės“, kuri vis dar laukia savo koordinatoriaus. Paraišką platformos koordinavimui teikti galima iki 2020 metų balandžio 10 dienos (daugiau informacijos internete https://bit.ly/2QPRZz4). Horizontalios platformos pasidalija į „Jungtis“ ir „Potencialą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder